El Govern cedeix a la Generalitat de Catalunya un tram de la N-ll en la zona del Maresme

05/02/2010

En el marc del conveni subscrit pel ministre de Foment i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat el desembre de 2009.


Per a la creació d'una nova infraestructura, a desenvolupar per la Generalitat, consistent en l'adequació de l'actual N-ll i que té per objectiu evitar la congestió al trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l'autopista C-32.

El Consell de Ministres ha aprovat avui, mitjançant Reial decret, el canvi de titularitat del tram de la N-ll al seu pas per la zona del Maresme, a favor de la Generalitat de Catalunya. El tram es situa entre els punts quilomètrics 631,82 (Montgat) i 682 (Tordera).

Aquest Reial decret formalitza la cessió ja establerta en el conveni subscrit, el desembre de 2009, pel ministre de Foment, José Blanco, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Acord que, al seu torn, s'emmarca en el protocol de col·laboració entre ambdues administracions, signat l'abril de 2008 per a l'execució de diverses actuacions en la carretera N-ll al seu pas per la comarca del Maresme i per al canvi de titularitat.

Segons es té en compte en el protocol, la Generalitat durà a terme les obres de
creació d'una nova infraestructura al Maresme que permetrà adequar la actual carretera N-ll a la nova funcionalitat, de cara a evitar la congestió al trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l'autopista C-32.

El cost previst per a la nova la nova infraestructura al Maresme, a
desenvolupar per la Generalitat, ascendeix a 400 milions d'euros de què el Ministeri de Foment va aportar 97,4 milions en l'exercici 2009. Les aportacions per als exercicis futurs quedaran establertes en les reunions de la Comissió Bilateral Estat-G
eneralitat.