Jornada de presentació del Pla Nacional de Transició a la TDT als treballadors socials dels municipis catalans

Jornada de presentació del Pla Nacional de Transició a la TDT als treballadors socials dels municipis catalans

25/02/2010

Pla Nacional de Transició a la TDT


  • A la província de Barcelona hi ha 204.755 persones majors de 80 anys
  • A banda d’aquesta jornada, es faran prop d’una cinquantena de xerrades a casals de la gent gran i entitats socials
La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera, el Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramón Torra, el diputat adjunt i Delegat per a la Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona, Ezequiel Martínez, i la responsable de Dinamització i Capacitació Ciutadana de red.es (Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç), Luisa María Pérez, han inaugurarat avui la Jornada de presentació als treballadors socials dels 94 municipis beneficiats pel Projecte de Transició a la TDT de Collserola que es farà el proper 3 d’abril.

L’objectiu de la jornada, que se celebra a Barcelona, és informar i dotar de material als assistents socials dels municipis beneficiats perquè puguin transmetre la informació sobre la transició a la TDT als seus usuaris, majoritàriament gent gran i persones amb risc d’exclusió social.
 
Pel que fa als avis, a la província de Barcelona hi ha 204.755 majors de 80 anys, dels quals 98.605 són de fóra de la ciutat de Barcelona. La gent gran (majors de 80 anys) que viu sola o amb familiars de la seva mateixa franja d’edat poden rebre gratuïtament un aparell decodificador de la TDT. A dia d’avui, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a través del programa red.es, ha repartit 1.856 aparells a tot Catalunya: 791 a Barcelona, 190 a Girona, 502 a Lleida i 373 a Tarragona.
 
A banda dels curs d’atenció al ciutadà que es portarà a terme durant el matí d’avui i que va dirigit a assistents i treballadors socials, a la tarda està previst la celebració d’una xerrada informativa per representants d’associacions i entitats que treballin amb col·lectius amb risc d’exclusió social.
 
Més enllà de la jornada, està previst que els responsables del desplegament de la TDT a Catalunya portin a terme prop d’una cinquantena de xerrades informatives a casals de la gent gran i entitats socials fins al 3 d’abril, data de l’apagada analògica.