El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat les obres de la passarel•la sobre la riera dels Canyars de Gavà

10/03/2010

  • El pressupost de l’obra és d’1.142.055,78 euros i el calendari de l’actuació preveu que es finalitzi durant el mes de juny
  • El projecte inicial es va modificar perquè no preveia el cost de la cintra necessària per una obra ubicada en una riera
  • A més de la pasarel·la, també es finalitzarà un dels trams del passeig marítim de la població
El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a través de la Demarcació de Costes a Catalunya, va iniciar el 24 de febrer les obres de construcció de la  pasarel·la sobre la riera dels Canyars de Gavà que forma part del projecte modificat de recuperació del sistema de dunes en el front marítim de Gavà, entre els carrers Salou i Palafrugell (tram III). A més del pont per sobre de la riera, també es realitza el passeig que transcorre per una franja de 7 metres d’amplada.
 
Objectius de l’actuació
 
Els objectius d’aquesta actuació són:
 
-          Construir el passeig de vianants i enllaçar-lo amb els vials de les mateixes característiques construïts en el tram de Las Marinas (tram II) i el de Central-Mar (tram IV).
-          L’enllaç amb el tram II es fa a través d’un pont o pasarel·la que va per sobre de la riera dels Canyars. El replanteig d’aquesta obra va provocar que s’hagués de modificar el projecte inicial perquè aquest no preveia econòmicament el cost de la cintra necessària per aquest tipus d’obra (en l’entorn natural d’una riera i amb la necessitat d’uns suports específics per les diferents fases del pont)
-          Fer que el passeig marítim de Gavà sigui bàsicament per a vianants amb la possibilitat del pas restringit per vehicles de servei.
 
Detalls constructius de l’obra
 
El pont que creuarà la riera dels Canyars es crearà amb una plataforma de fusta en la que es crearà un mirador, tipus balconada, amb la barana de fusta amb vistes al mar.
 
Un cop superada la riera, el passeig s’estendrà amb una amplada de 7 metres, separat de la nova tanca delimitadora de les propietats privades interiors amb una franja de dos metres amb vegetació i noves columnes de llum. En aquest tram del passeig, entre els carrers Salou i Palafrugell, es preveuen dues plataformes de fusta per als serveis. Aquestes plataformes se situaran als trams intermitjos dels carrers d’accés amb l’objectiu d’actuar con un punt de penetració del passeig cap a la platja i les dunes. També s’instal·laran tres dutxes, una d’elles amb sortidor pels peus.
 
El pressupost de l’actuació és d’1.142.055,78 euros, l’empresa concessionària és TRAGSA, i el calendari preveu que l’obra s’acabi a mitjans de juny.