El MARM modernitzarà els regadius de les Comunitats de Regants d'Albons i de La Muga (Girona)

07/06/2010

Mitjançant un conveni de col·laboració


Les actuacions previstes beneficiaran a un total de 1.950 regants.

Les obres de millora i consolidació dels regadius comptaran amb un pressupost total de 10.334.530 euros.

El Ministeri de Medio Ambient i Medi Rural i Marí, a través de SEIASA del Nordest, juntament amb la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, i les Comunitats de Regants d'Albons i de La Muga, han firmat dos convenis de col·laboració per la modernització de les seves respectives zonas regables.

Les actuacions per la construcció i explotació de les obres de modernització i consolidació dels regadius, comptaran amb un pressupost total de 10.334.530 euros. El MARM, mitjançant de la Societat Estatal d'Infraestructures Agràries, SEIASA, del Nordest, financia el 50% dels projectes i el 50% restant es completa amb les aportacions respectives de la Generalitat de Catalunya, a través de la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i de les Comunitats de Regants objecte d'aquestes obres de modernització.

Els nous convenis afecten a 1.754 hectàrees de la Comunitat de Regants de la Pressa de Colomers, Rec d'Albons i de la Comunitat de Regants de La Muga, Marge Dret, ambdues a Girona. Les actuacions previstes beneficiaran a un total de 1.950 regants.

El projecte per a la modernització i consolidació dels regadius de la Comunitat de Regants de la Pressa de Colomers, Millora del Rec d'Albons, compta amb una inversió de 7.777.530 euros. Les obres afectaran a 1.268 hectàrees i a 1.500 regants. D'altra banda, el projecte de modernització dels regadius de la Comunitat de Regants de la Muga, Marge Dret, el pressupost del qual és de 2.557.000 euros, afecta a 486 hectàrees de la seva zona regable i beneficiarà a 450 regants.

El MARM té previst realitzar a Catalunya inversions per valor de 158,7 milions d'euros en obres de modernització de regadius.