El Ministeri de Vivenda inverteix 7,6 milions d’euros a l’hostatgeria del Monestir de Poblet i el seu entorn

inauguracio

19/06/2010

La ministra inaugura les noves instal•lacions


Beatriz Corredor destaca que “la inversió que el Ministeri fa en el patrimoni arquitectònic mostra el valor que concedim a la recuperació del nostre llegat al temps que contribueix a la creació d’ocupació i a la recuperació econòmica”

La intervenció ha consistit en la construcció d’un edifici de nova planta, reconstituint, gràcies a la documentació iconogràfica, les traces de la Bosseria del Monestir i de l’antic Hospital de Pobres

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha inaugurat avui la nova hostatgeria del Monestir de Poblet, finançada íntegrament pel Ministeri de Vivenda, que hi ha invertit 7,6 milions d'euros en la nova instal·lació i en l'adequació de l'entorn.

Beatriz Corredor, juntament amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; del pare abat del Monestir, Josep Alegre i Vilas; i del Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat l'hostatgeria que la titular de Vivenda ha posat com a exemple “de l'esforç inversor que fa el Ministeri en el Patrimoni arquitectònic, mostra del valor que concedim a la recuperació del nostre llegat al mateix temps que contribueix a la creació de llocs de treball i a la reactivació de l'economia”.

En aquest moment, la inversió del Ministeri de Vivenda en la recuperació del Patrimoni arquitectònic de Catalunya en obres que es troben en execució o que han estat licitades, supera els 14 milions d'euros en ciutats com Girona, Roses, Vilasacra, Vallbona de les Monges o llocs tan emblemàtics com el Monestir de Montserrat.

La ministra ha destacat la importància d'aquestes inversions “principalment tenint en compte que la conjuntura actual ens obliga a prioritzar sobre el destí que donem als recursos públics”.

La nova hostatgeria

La intervenció ha consistit en la construcció d'un edifici de nova planta que, com el primitiu es munta sobre la capella romànica de Santa Catalina, reconstituint, gràcies a la documentació iconogràfica, les traces i la volumetria de l'antic Hospital de Pobres i de la Bosseria del Monestir.

L'Hospital de Pobres, fundat cap a 1207, era una de les institucions més antigues del Monestir. De l'edifici de la Bosseria quedaven com a vestigis el mur de façana sud, dos trossos de llenços en els seus extrems i una peça de l'arc al nord.

La inversió del Ministeri ha consistit en 6,6 milions d'euros del projecte principal i un milió d'euros del projecte complementari que recull partides com l'adequació de l'entorn.

La ministra ha explicat que “ha estat una intervenció molt curosa. En l'edifici s'ha utilitzat, amb nous mètodes i sistemes i tant en exteriors com en interiors, la pedra característica de Poblet, la de la Floresta, de planters pròxims, adaptant-la correctament a l'entorn del Monestir”.

L'hostatgeria disposa de 42 habitacions, menjador i sales de reunions, lectura, exposicions i conferències. Al projecte inicial es va incorporar a més l'adequació de dues naus per a serveis i estada de grups en el primer recinte del Monestir.