El Govern concedeix més de 2,4 milions d'euros d'ajudes a entitats locals de Catalunya per pal·liar els efectes del temporal en infraestructures municipals

25/06/2010

Es finançaran 81 projectes a la comunitat autònoma


El Ministeri de Política Territorial ha aprovat la distribució de 131,5 milions de subvencions a municipis de tot Espanya per sufragar 2.691 projectes

La relació d'assignació d'ajudes pot consultar-se des d'avui en el web del Ministeri de Política Territorial (www.mpt.es)

El Ministeri de Política Territorial ha concedit 2.432.442, 19 euros d'ajudes entitats locals de Catalunya per pal·liar els efectes del temporal en infraestructures. En total, el Govern ha aprovat subvencions per un valor de 131,5 milions d'euros per a municipis espanyols, segons consta en la resolució de la Secretaria d'Estat De Cooperació Territorial publicada a la pàgina web del Ministeri (www.mpt.es).

Amb aquesta resolució es distribueixen les ajudes incloses en l'ordre del Ministeri, publicada el 24 d'abril en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que s'emmarca en les actuacions aprovades pel Consell de Ministres del passat 19 de març per tal de donar resposta a les greus conseqüències del temporal dels primers mesos de l'any i dels incendis ocorreguts l'estiu passat.

 

Una vegada presentades les sol·licituds de subvenció i comprovades per les delegacions i subdelegacions del Govern, el Ministeri ha concedit ajudes a 81 projectes en la comunitat. Per províncies, Barcelona rebrà 404.604,73 euros per a vuit projectes; Girona, per finançar 54 projectes, rebrà 1.292.886, 91 euros; Lleida, per a 16 projectes, 710.405, 95 euros; i per finançar tres projectes a Tarragona, 24.544,60 euros.

Segons l'ordre d'abril, el Ministeri de Política Territorial pot finançar fins al 50% del cost dels projectes de reparació d'infraestructures, equipaments i instal·lacions de titularitat municipal i de les mancomunitats, així com les xarxes d'aigua i la xarxa viària dependent de diputacions i consells insulars.

La línia d'ajudes està dotada amb 131,5 milions d'euros, per la qual cosa s'han finançat el 43,4% de l'import global d'aquestes actuacions, xifrat en 302,9 milions d'euros. La resta del cost haurà de ser sufragat pels ajuntaments afectats, que podran disposar si escau amb ajudes procedents de les diputacions o comunitats autònomes.

Per comunitats autònomes, Andalusia és l'autonomia que rep més ajudes, amb 72,3 milions d'euros, seguida de Les canàries (31,3 milions), Castella-la Manxa (9,8 milions) i Extremadura (5 milions).

Consultar quadre d'ajudes per comunitats autònomes a la nota de premsa adjunta.