El Ministeri de Cultura finalitza les obres de restauració al castell de Siurana

El Ministeri de Cultura finalitza les obres de restauració al castell de Siurana

03/08/2010

Situat a Cornudella del Montsant (Tarragona)


El Ministeri de Cultura ha finalitzat les obres de restauració al castell de Siurana, a Cornudella del Montsant (Tarragona). La intervenció de d’Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) ha suposat una inversió aproximada de 417.000 €.

Els treballs duts a terme recentment per l'IPCE amplien l'escassa informació que existia del lloc i es centren en l'estudi analític, gràfic i topogràfic de materials i estructures de murs la finalitat de les quals ha estat elaborar documentació relativa al seu estat de conservació i cronologia per a una planificació d'actuacions futures. La intervenció realitzada atén igualment a la necessitat de delimitació del conjunt monumental, que transcendeix el marc arquitectònic del castell, i de fixació d'elements inestables dels paraments.

L'actuació de d’Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya a Siurana permetrà l'accés de visitants als espais objecte d'aquesta intervenció el que facilitarà el coneixement i la difusió d'un dels conjunts urbans de tipus rural de la cultura andalusí millor conservat de Catalunya.