El MARM suprimeix la veda temporal per a la pesca de la modalitat d'arrossegament en determinades zones del litoral de Catalunya

06/08/2010

En una Ordre Ministerial publicada avui al BOE


El MARM modifica l'Ordre publicada el passat 16 de febrer, i després de la que la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Barcelona va proposar la modificació del període de veda per a una part de la flota d'arrossegament afectada, que es va endur a efecte durant juny de 2010.

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) ha suprimit la veda temporal per a la pesca de la modalitat d'arrossegament de fons en determinades zones del litoral de Catalunya, a través d'una Ordre Ministerial publicada avui al BOE.

D'aquesta manera, el MARM modifica l'Ordre publicada el passat 16 de febrer, i després de la que la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Barcelona va proposar la modificació del període de veda per a una part de la flota d'arrossegament afectada, que es va endur a efecte durant el juny de 2010.

Així, la reducció de l'esforç pesquer com a conseqüència de l'aturada voluntària de la flota durant el referit mes de juny fa innecessària la paralització prevista per al mes d'agost.

En l'elaboració d'aquesta Ordre Ministerial, el MARM ha pres en consideració l'informe preceptiu de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, ha complert el tràmit de comunicació a la Comissió de la Unió Europea i ha efectuat consulta prèvia a la comunitat autònoma de Catalunya i al sector pesquer afectat.

Per a més informació:
http://www.boe.es/boe/dias/2010/08/06/pdfs/BOE-A-2010-12698.pdf