Acuamed adjudica quatre obres del Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l'embassament de Flix, a Tarragona, per més de 630.000 euros

29/12/2010

Consejo de administración


  • Aquestes adjudicacions, que se sumen a les sis obres adjudicades el passat mes de juliol, es desenvolupen conjuntament entre el MARM, a través d'Acuamed, i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya
  • La ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, va destacar recentment al Senat que la restauració ambiental de Flix, que serà referent a Europa, impulsa el desenvolupament sostenible i millora la qualitat de vida dels ciutadans.

L'últim consell d'administració de 2010 de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, ha adjudicat quatre obres a Tarragona, incloses en el Pla de Restitució Territorial de l'Ebre associat a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, per més de 630.000 euros.

La ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, va destacar recentment al Senat que la restauració ambiental de Flix, que serà referent a Europa, impulsa el desenvolupament sostenible i millora la qualitat de vida dels ciutadans.

Les quatre obres que s'acaben d'adjudicar ara se sumen a les sis adjudicades el passat mes de setembre i que ja estan en fase d'execució, amb una inversió total de 4,6 milions d'euros. D'aquesta manera, el 2010 s'han licitat un total de 14 actuacions incloses en el Pla de Restitució Territorial, per un valor de 10,5 milions, de les quals s'han adjudicat 10 per un valor de 5,2 milions d'euros. El 2011, així mateix, es licitaran altres 23 projectes, amb una inversió de 20.600.000.

Es compleix així l'anunciat pel secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu, en les seves compareixences dels passats mesos de juliol i novembre sobre la posada en marxa immediata dels projectes inclosos en el Pla de Restitució Territorial.

En concret, les obres l'adjudicació ha estat aprovada en el Consell són:
- Canonada de connexió entre Bítem, Colònia Gassol i Santa Rosa (Tortosa): 211.265 euros
- Equipament del pou i conducció fins al dipòsit per proveir al Polígon Industrial Catalunya Sud (Tortosa): 311.327 euros
- Treballs de millora en el dipòsit regulador per a l'abastament de Benissanet: 66.584 euros
- Recuperació del pou de Barranc dels Horts al terme municipal de Vinebre: 47.041 euros

El Pla de Restitució Territorial de l'Ebre abasta un total de 71 municipis, amb una inversió global de 57 milions d'euros, i es desenvolupen conjuntament entre el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, a través d'Acuamed, i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

La seva finalitat és garantir el proveïment amb aigua de qualitat, als municipis de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre i la Terra Alta que es troben a menys de 15 quilòmetres de l'Ebre, aigües avall de la localitat de Flix, on s'executen en l'actualitat les tasques de descontaminació de l'embassament. Es tracta d'una població total de 185.000 persones, que tindran així assegurat, ara i en el futur, tant la font de de recursos com l'eficiència i reposició de les seves infraestructures de proveïment.