El Govern aprova l’assignació individual de drets d’emissió a les noves instal·lacions incloses al Pla Nacional d’Assignació 2008-2012

30/12/2010

Consell de Ministres


  • L’assignació es realitza tenint en compte les millors tecnologies disponibles, la capacitat de producció de la instal·lació i la utilització mitjana de la capacitat de producció de les instal·lacions ja existents al sector.
El Consell de Ministres ha aprovat l'assignació individual de drets d'emissió al quart conjunt d'instal·lacions que demanen assignació com a nous entrants del període 2008-2012 i es troben incloses en l'àmbit d'aplicació de la Llei 1 / 2005, de 9 de març, per la qual es regula el règim del comerç de drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

El règim de comerç de drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle i el Pla nacional d'assignació 2008-2012 són eines bàsiques en l'estratègia del Govern davant el canvi climàtic. El Pla nacional d'assignació 2008-2012 va ser aprovat com a Reial decret al novembre de 2006. El Pla considera la possibilitat d'assignar drets d'emissió a noves instal·lacions o instal·lacions que amplien la seva capacitat al llarg del període 2008-2012. Aquestes instal·lacions són el que es coneix com a nous entrants.
Per a l'assignació de drets d'emissió a les instal·lacions considerades nous entrants, s'ha utilitzat la metodologia establerta en el Pla nacional d'assignació en funció del sector al qual pertany cadascuna.
 
Cal també tenir en compte que, segons el que estableix el Pla, un objectiu fonamental en l'assignació als nous entrants és el foment de les tecnologies menys contaminants. Així, els drets que s'assignen als nous entrants no poden ser proporcionalment més grans que els assignats a instal·lacions ja existents dins del mateix sector.
 
L'assignació es realitza tenint en compte les millors tecnologies disponibles, la capacitat de producció de la instal·lació i la utilització mitjana de la capacitat de producció de les instal·lacions ja existents en el sector.

INSTAL·LACIONS ASSIGNADES

En total, aquest grup de nous entrants ve conformat per 37 instal·lacions, a les quals s'assigna un total de 5.771.203 drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

A cada projecte se li atorga una quota màxima d'utilització de crèdits procedents de mecanismes basats en projectes que depèn del sector de pertinença: 42% de l'assignació per al sector de generació i 7,9% de l'assignació per a tots els altres sectors.
 
Es pot consultar el llistat total de projectes en la nota de premsa adjunta.