La Delegació de Govern a Catalunya, el Ministeri de Foment i AENA garanteixen la total normalitat després del cessament d’activitat de Spanair

30/01/2012

Després del cessament de l’activitat de Spanair declarat divendres passat 27 de gener es va constituir un Comitè de coordinació i seguiment permanent en l’aeroport del Prat presidit per la Delegada del Govern a Catalunya, Mª LLanos de Luna, i integrat pel Director General d’Aviació Civil i la Directora de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per part del Ministeri de Foment, l'Equip Directiu de l'Aeroport del Prat (Gabinet de Direcció, Seguretat, Operacions, Assessoria Econòmica, … ), representants de les companyies aèries (Spanair, Iberia, Vueling, Aireuropa, Lufthansa), representants de l'empresa de handling Newco, funcionaris d'AENA i representants dels Cossos i Forces de Seguretat.

Aquest comitè, constituït per garantir que en tot moment les incidències produïdes hagin estat les mínimes, s'ha reunit de forma periòdica en les instal•lacions que l'Adreça de l'Aeroport del Prat ha habilitat per a tal fi.

 

La situació ha estat en tot moment d'una total normalitat gràcies al magnífic treball realitzat tant pel Ministeri de Foment com pel personal d'AENA que han treballat de forma intensiva coordinant la gestió tant de les reubicacions com de l'adopció de les mesures necessàries per garantir els drets dels passatgers afectats.

 

Des que la companyia anunciés el cessament de la seva activitat han estat recol•locades un total de més de 12000 persones en tota la xarxa, sent 4145 en Vueling, 5000 en Iberia, 2600 en Aireuropa i 500 en Lufthansa, aconseguint d'aquesta forma la total reubicació dels passatgers.

 


La puntualitat en la gestió dels vols es xifra entorn del 88/90%, percentatges habituals que constaten la falta d'incidències.

 

S'han produït un total de 1457 reclamacions, de les quals 104 han estat efectuades en els mostradors d'AENA i 1353 en les oficines de l'Agència Catalana de Consum en l'Aeroport del Prat.