El Sotssecretari d’Industria signa un conveni per al desenvolupament turistic del Berguedà per valor de 700.000 euros

El Sotssecretari d’Industria signa un conveni per al desenvolupament turistic del Berguedà per valor de 700.000 euros

13/04/2012

El Sotssecretari d'Indústria, Energia i Turisme, Enrique Hernández Bento, el Director General de l'Escola d'Organització Industrial, Fernando Bayón Mariné, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, han signat un conveni per valor de 700.000 euros per potenciar el desenvolupament turístic de la comarca minera més important de Catalunya. El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme aportarà el vuitanta per cent del finançament.

Després de la signatura, que ha tingut lloc a la Delegació del Govern a Catalunya amb l'assistència de la Delegada del Govern, Llanos de Luna, el Sotssecretari d'Indústria s'ha felicitat per la signatura d'aquest conveni que pretén ajudar a “els emprenedors i les petites i mitges empreses d'aquesta comarca de tradició minera”.

El conveni, amb una validesa de dos anys, permetrà oferir cursos de formació sota la tutela de l'Escola d'Organització Industrial, que dirigeix programes similars a Galícia i Canàries, ha explicat Hernández Bento, qui ha destacat que un projecte formatiu dotat amb 580.000 euros pel Ministeri representa “venir a donar bones notícies, cosa que no és fàcil amb les retallades actuals”.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, ha destacat per la seva banda que el conveni signat avui “obre la porta a l'aplicació de l'estratègia comarcal” per superar una situació econòmica especialment difícil.
 

 


Han assistit a la signatura la Vicepresidenta Tercera del Congrés, Dolors Montserrat, el Vicepresident Primer de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, el president provincial del PP de Barcelona, Antoni Bosch, el president comarcal del PP del Berguedà, Joan Antoni López, i el Gerent del Consorci de Formació de la comarca, Eduard Barcons