La Delegada del Govern a Catalunya demana al Síndic de Greuges “respecte institucional i competencial”

17/04/2012

En relació a les declaracions que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha realitzat aquest matí sobre el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, la Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, considera que per “respecte institucional i competencial”, el Síndic de Greuges no hauria d'intervenir en aquells òrgans de l'Administració General de l'Estat sobre els quals no té competències.

 

La Delegació del Govern recorda que l'àmbit competencial del Síndic de Greuges es limita a l'administració autonòmica i local a Catalunya i, per tant, no té atribucions respecte a l'Administració General de l'Estat.

Així mateix, la Delegació del Govern matisa que, referent a la prevenció de la tortura, l'única institució investida per les Corts Generals amb competències en tot el territori espanyol i sobre totes les administracions, inclosa la catalana, és el Defensor del Pueblo. Llanos de Luna ha assegurat que el Govern no té res que ocultar en la gestió dels CIE i, en conseqüència, no tindria cap inconvenient a mostrar les dependències a representants de Nacions Unides si així ho sol·licitessin.

 

Recentment, una delegació de l'oficina del Defensor del Pueblo ja va visitar el CIE de la Zona Franca. També ho va fer una comitiva de jutges designada per la Junta de Jutges de Barcelona, qui va certificar que les instal·lacions estaven “molt millor” del previst.