La Delegada visita les obres de rehabilitació de Sant Pau, on el Govern ha invertit 19,8 milions d’euros

La Delegada visita les obres de rehabilitació de Sant Pau, on el Govern ha invertit 19,8 milions d’euros

30/05/2012

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Lluna, ha visitat avui les obres de rehabilitació del Recinte Històric de Sant Pau, acompanyada pel Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, membres del Patronat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el director gerent de la institució, Jordi Bachs.

 

Aquest recinte modernista, destinat a convertir-se en seu d'organismes nacionals i internacionals en l'àmbit de la salut, el medi ambient i l'educació, és una aposta per la retenció i la projecció de talent, la investigació i la innovació.

 

El projecte de rehabilitació ha rebut ja inversions per part del Govern d'Espanya per un valor de 19.833.194,91 euros. En particular, el Ministeri de Foment ha efectuat transferències per gairebé 14 milions d'euros i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme altres 4,9 milions a través de l’IDAE. Per la seva banda, el Ministeri de Cultura, Educació i Esport ha finançat obres de rehabilitació per valor d'1,2 milions d'euros.

 

 

 


En l'actualitat, ja està confirmada la instal•lació en el recinte de la seu de l'Institut Internacional de la Universitat de Nacions Unides per al Mediterrani i de l'Institut Forestal Europeu, organisme que assessora a la UE i als seus països membres en matèria mediambiental, forestal i del canvi climàtic. Ambdues institucions ja treballen en seus provisionals en el conjunt modernista, mentre avancen les negociacions amb altres organismes i programes de Nacions Unides que han expressat el seu interès per establir seus en Sant Pau.

 

A continuació se citen les obres de rehabilitació en les quals ha col·laborat, i segueix col·laborant, el Ministeri de Foment:

 

- Pavelló de l'Administració. Estructura i consolidació. Rehabilitació i adequació del les cobertes i torre del rellotge i restauració de les façanes sud-oest i sud-est

 

- Pavelló de Nostra Senyora de la Mercè. Rehabilitació i consolidació de la coberta, terrasses, torre d'aigua i façanes, rehabilitació d'interiors i reconstrucció de la cúpula

 

- Pavelló central de l'antic bloc de quiròfans. Restauració de les cúpules i cobertes

 

- Pavelló de Sant Leopold. Restauració de les cobertes i façanes i rehabilitació d'interiors.

 

- Pavelló de Sant Jordi. Restauració integral.
 

NOTA DE PRENSA