El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport posa en marxa a Catalunya un projecte pilot per a la verificació de signatures de documents universitaris

03/06/2013

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport posa en marxa avui dilluns 3 de juny un projecte pilot destinat a aconseguir que, en un futur pròxim, tots els ciutadans puguin fer el tràmit de verificació de signatures en documents acadèmics corresponents a estudis universitaris oficials en les seves pròpies comunitats autònomes o, almenys, a una propera. A partir d'ara aquest tràmit es podrà realitzar a la Delegació del Govern a Catalunya a través de l'Alta Inspecció d'Educació en aquesta comunitat.

 

La verificació de signatures és el pas previ que cal donar abans de la legalització dels documents. Fins aquest moment, aquesta verificació només podia realitzar-se en les dependències del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport a Madrid. Des d'ara podrà realitzar-se no només aquí, sinó també a les Delegacions del Govern a les comunitats autònomes de Catalunya i Canàries.

 

Aquest servei s'anirà estenent progressivament a la resta de Comunitats Autònomes. Les properes Delegacions de Govern en sumar-se al projecte seran les de Galícia, Comunitat Valenciana i Andalusia.

 

Aquest projecte pilot pretén donar un millor servei als ciutadans, que no hauran de desplaçar-se a la seu del Ministeri a Madrid, especialment ara en què s'ha produït un gran augment en la demanda de legalització de títols universitaris.

 

Aquest projecte s'uneix al realitzat pel mateix Ministeri de Justícia que des de dates recents legalitza documents en els Tribunals Superiors de Justícia, així com en les gerències territorials.
 

Nota de premsa