Teresa Cunillera visita el Centre de Control de Trànsit Aeri de Barcelona - Gavà

Teresa Cunillera visita el Centre de Control de Trànsit Aeri de Barcelona - Gavà<br/>

17/01/2019


El Centre de Control de Tránsit Aeri d'ENAIRE a Barcelona ofereix servei a tots els avions que sobrevolen el nord-est de la Península, el que inclou les terminals de Barcelona, València i la majoria dels fluxos de trànsit aeri amb origen i destí a Balears, així com els aeroports d’Albacete, Alacant, Barcelona, Girona, Murcia, Reus, Sabadell i València.


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dijous el Centre de Control de Trànsit Aeri de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, ubicat a Gavà. La iniciativa s’emmarca en el pla de visites de treball que està duent a terme la delegada del Govern a les principals instal•lacions i organismes que l’Administració General de l’Estat té a Catalunya per constatar la seva tasca, saber quines són les seves necessitats, reconèixer la feina dels treballadors i conèixer els seus plans de futur.

El Centre de Control de Tránsit Aeri d'ENAIRE a Barcelona és precisament una infraestructura clau de l’Administració General de l’Estat, ja que realitza una tasca essencial: des d’aquest centre s’ofereix servei a tots els avions que sobrevolen el nord-est de la Península, el que inclou les terminals de Barcelona, València i la majoria dels fluxos de trànsit aeri amb origen i destí a Balears, així com els aeroports d’Albacete, Alacant, Barcelona, Girona, Murcia, Reus, Sabadell i València.

La delegada del Govern ha pogut conèixer de prop la tasca que es realitza des d’aquest centre, que controla una àrea de 300.000 kilòmetres. Ha estat acompanyada de la directora regional d’Enaire, Laura Garcés, i de diversos responsables del gestor de navegació aèria.

Entre d’altres projectes, ha pogut aprofundir en el pla ‘BCN A Punt’, una iniciativa per a millorar l’operativa a l’Aeroport de Barcelona que inclou diverses línies d’actuació nacional i comunitàries a través de la suma d’esforços i sinergies entre els actors que conformen el sector. Aquest pla inclou l’oficina ATENEA, que, sota la direcció d’Enaire i en coordinació amb Aena, està enfocada a la implantació gradual de millores operatives i tècniques a l’espai aeri i l’Aeroport de Barcelona, amb incorporació de les novetats tecnològiques i operatives més rellevants.