Les escoles catalans descobreixen els secrets d'una dieta saludable amb la campanya “*Mediterraneamos” del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació

23/01/2019



La Delegació del Govern a Catalunya dóna suport a aquest iniciativa que té per objectiu estimular la curiositat dels escolars sobre els aliments saludables i animar-los a consumir-los.


Escola Ausias March de Barcelona, Pere de Tera a Badalona o el Turó, a Mataró, són tres dels 16 col·legis de primària seleccionats a la província de Barcelona, per desenvolupar la campanya “Mediterraneamos” finançada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació amb l'objectiu de donar a conèixer als escolars els aliments de la dieta mediterrània, la piràmide alimentària i els beneficis de l'exercici diari per gaudir d'una vida saludable.

Els tallers estan estructurats en tres blocs: en el primer, els alumnes i alumnes, convertits en exploradors, descobreixen els secrets de la piràmide i la col·locació dels diferents aliments des de la base fins al cim.

Quan ja dominen els seus secrets, en el segon bloc del taller, proveïts de safates amb aliments propis de la dieta mediterrània, elaboren els seus propis plats creatius al mateix temps que els monitors els expliquen les característiques pròpies de cadascun d'ells.

Finalment, els escolars realitzen una activitat física, un ball amb una senzilla coreografia amb la finalitat d'interioritzar que la vida saludable ha d'incorporar exercici diari.

De manera paral·lela, se'ls convida a participar en un concurs de murals que té com a premi, entre uns altres, una activitat amb un xef de reconegut prestigi.

En finalitzar l'activitat, els escolars han tingut l'oportunitat d'explorar la piràmide de la dieta mediterrània i assaborir, compartir i gaudir els seus aliments.

La seva participació, mereix un diploma del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, una llibreta perquè puguin repassar els aliments que configuren una dieta sana i documentació perquè llegir en família amb el propòsit que siguin els nens es converteixin en ambaixadors de la dieta mediterrània a les seves pròpies cases.

Un total de 16 col·legis de primària de l'àrea metropolitana de Barcelona participen en aquesta campanya que s'estén també a les etapes de Secundària i Batxillerat, amb materials i activitats adaptats a l'edat pròpia d'aquests cicles i que, total, aconsegueix a al voltant de 300 estudiants.

La Delegació del Govern a Catalunya, a través de l'Àrea d'Agricultura, dóna suport a aquesta iniciativa que, més enllà de l'alimentació saludable i l'exercici, també promou el respecte al medi ambient.

Campaña Mediterraneamos. Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación