S'incorporen a Catalunya un total 25 nous examinadors a les plantilles de les quatre prefectures de trànsit

25/01/2019


A partir d'ara es podrà ampliar el nombre de cites d'exàmens de conducció a la disposició dels futurs conductors i de les autoescoles que els hauran format.


Un total de 25 nous examinadors de la Direcció general de trànsit (DGT) s'incorporaran en els propers dies a Catalunya, reforçant així l'actual equip. Per províncies, s'incorporaran un total de 16 a Barcelona, 5 a Girona, 2 a Lleida i 2 més a Tarragona.

El BOE d'aquest divendres, 25 de gener de 2019, publica la resolució del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública per la qual s'amplien les plantilles d'examinadors a les diferents prefectures; una incorporació que respon al compromís del Govern de seguir enfortint la plantilla i que servirà per pal·liar la situació de dèficit amb la qual es va trobar.

Els nous examinadors tenen un termini màxim de 30 dies per incorporar-se, moment en què es podrà ampliar el nombre de cites d'exàmens de conducció a la disposició dels futurs conductors i de les autoescoles que els hauran format.

Amb les noves incorporacions, Barcelona passarà a disposar d'un total de 87 examinadors, Girona 11, Tarragona 12, i Lleida 5.

A més de la contractació de més personal, el Ministeri també ha pogut resoldre les principals reivindicacions laborals d'aquest sector amb el pagament, com a productivitat especial, de 250 euros/mes amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2018 per a tots els examinadors. A més, aquest any, en el Reial decret-Llei pel qual s'aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic per 2019, s'incorpora, en l'article 21, la cobertura jurídica necessària per poder seguir pagant aquest complement específic. Una vegada convalidat el RD Llei s'ha iniciat l'expedient administratiu corresponent per a la seva incorporació a les nòmines.