La cartografia de Catalunya a diferents escales, disponible en el punt de venda de l'Institut Geogràfic Nacional, a BarcelonaEl detall dels mapes permet fer senderisme, anar amb bicicleta o disposar d'una visió de conjunt del territori. Plegats per portar, o preparats per emmarcar i penjar, els mapes permeten la percepció global o parcial de poblacions, carreteres, hidrografia i relleu

09-01-2019

L'àrea de Foment de la Delegació del Govern a Catalunya, disposa d'un punt de venda de l'Institut Geogràfic Nacional on es poden adquirir tots els mapes que integren la seva cartografia. La  disponibilitat dels mapes de Catalunya és immediata i la de la resta d'Espanya, en el termini màxim de tres dies. 

Els mapes estan editats a diferents escales. L'escala 1:25.000 recull el detall de senderes i camins, per la qual cosa resulta útil per caminar per la muntanya o planificar rutes de senderisme.

L'escala 1:50.000, ofereix una visió més àmplia del terreny que resulta de gran ajuda en l'organització de rutes amb bicicleta, entre altres activitats.

Per la seva banda, l'escala 1:200.000, que és la utilitzada en els mapes provincials, recull una perspectiva de conjunt que permet situar les poblacions, carreteres, la hidrografia i el relleu del territori.

En el punt de venda de Barcelona de l'Institut Geogràfic Nacional, també es poden adquirir mapes de parcs nacionals o del Camí Santiago, així com publicacions tècniques, com l'anuari del Real Observatori de Madrid on estan recollides les efemèrides astronòmiques i tot el que necessita conèixer un astrònom aficionat, o llibres sobre història de la cartografia o l'àmbit de la informació geogràfica.

Aquest punt de venda, està situat en les oficines de l'àrea de Foment de la Delegació del Govern a Catalunya, situades al carrer Bergara número 12.

Els mapes també estan accessibles en format digital per descarregar de forma gratuïta a la pàgina web de l'Institut Geogràfic Nacional

Aquest organisme, dependent del Ministeri de Foment, s'ocupa de la cartografia, sismologia i astronomia d'Espanya. El detall de la seva organització i funcions, es pot consultar aquí a la pàgina web