Importància de la inspecció vegetal en frontera per evitar la transmissió d'organismes nocius per als vegetals

13/03/2019



Jornada *ténica impartida per la Delegació del Govern a Catalunya en col·laboració amb el *Collegi Oficial d’*Enginyers *Agrònoms de Catalunya (*COEAC)


La inspecció vegetal a la frontera té com a fi última tractar d'evitar la transmissió d'organismes nocius per als vegetals. L'intercanvi d'aquests productes, sempre ha tingut un elevat risc per a la introducció de plagues i malalties, que s'ha vist incrementat amb la globalització.

D'altra banda, Espanya, pel seu potencial exportador en productes vegetals, d'un costat, i les condicions climàtiques favorables a la supervivència d'organismes nocius, d'un altre, requereix extremar les mesures de control.

A Catalunya, aquesta labor d'inspecció en frontera dels productes que van o vénen de tercers països, és competència de l'Àrea d'Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern.

Al marge de les seves funcions tècniques i inspectores, l'Àrea manté relació amb els col·lectius associats a la seva activitat: agents de duana, exportadors i importadors de matèria vegetal, entre uns altres.

En aquest context i en col·laboració amb el Collegi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) , s'ha celebrat una jornada ténica sobre la inspecció vegetal en frontera a càrrec d'Antonio Matallana, Coordinador Regional de l'Àrea d'Agricultura de la Subdelegació del Govern a Barcelona i Blanca Algué, inspectora de Sanitat Vegetal.

Aquesta iniciativa, s'emmarca en la doble voluntat de la Delegació del Govern de donar a conèixer l'activitat que realitzen les seves àrees tècniques i estrènyer els llaços de col·laboració amb els col·lectius relacionats amb les mateixes, en aquest cas, els enginyers agrònoms.