La Delegació recolza la difusió de les activitats de l'ICEX per ajudar a la transformació digital d'empreses catalanes

21/03/2019



El programa digitalXborder, que avui s'ha inaugurat a Barcelona, connecta *CEOS de companyies sòlides amb empreses que marquen tendència en l'economia digital. La iniciativa és gratuïta per a les empreses seleccionades gràcies al finançament del Fons Social Europeu i de les institucions promotores: ICEX Espanya Exportació i Inversions, Escola d'Organització Industrial (EOI) i l'Associació Espanyola Economia Digital (Adigital)


Moda, sector de l'automòbil, vehicle elèctric, alimentació, indústria pesada, cargols, viatges...empreses assentades a Catalunya, inquietes i molt variades que busquen créixer i donar servei al món global, sense perdre l'essència.

Els seus màxims responsables, convocats per l'ICEX, s'han reunit avui per compartir les seves experiències de transformació digital, les seves inquietuds i necessitats i, sobretot, per conèixer les tendències que marquen l'economia digital mundial.

El programa que empara aquesta reunió, i que es perllongarà durant set jornades, es denomina digitalXborder i és una oportunitat única per connectar als màxims representants de companyies sòlides, amb una facturació superior a cinc milions d'euros, prèviament seleccionats, amb les empreses capdavanteres en Internet.

Els objectius del programa, expressats pels propis participants, són, entre uns altres,  estar al dia en l'entorn digital, donar passos cap a la indústria 4.0, orientar el talent de les seves companyies cap al comerç global digital i anticipar-se als canvis que es van a produir a curt i mig termini.

En aquest sentit, el director general de l'Associació Espanyola Economia Digital (Adigital) José Luis Zimmermann, ha exposat alguns exemples d'èxit al món de l'economia digital, la influència d'Estats Units i Xina en aquest camp i el “múscul” de les seves empreses digitals i el concepte de “plataforma”, intermediari digital que posa en contacte ofereix i demanda, eliminat barreres d'entrada i incorporant la confiança, com a elements clau per a l'èxit dels serveis que presta.

L'organització del programa digitalXborder a Barcelona ha comptat amb el suport de l'Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÒ), l'Associació d'empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC), Modaes.es, Diari d'Informació Econòmica del Negoci de la Moda a Espanya i Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC)