L'Alta Inspecció d'Educació de la Delegació del Govern a Catalunya col·labora en les convocatòries d'exàmens a distància del CIDEAD

17/04/2019



El CIDEAD para esment educativa a ciutadans espanyols en l'exterior i persones que, àdhuc residint en territori nacional, no poden rebre ensenyament a través del règim ordinari. La formació es realitza a distància, a través d'Internet i en el cas de Barcelona, els exàmens es realitzen en les dependències de l'Alta Inspecció d'Educació en carrer Bergara


Joves ballarins dedicats en cos i ànima a la dansa, esportistes d'elit amb jornades d'entrenament de set hores, expatriats que desitgen que els seus fills cursin estudis en el sistema educatiu espanyol i adults treballadors a jornada completa que, en el seu moment, no van acabar la Secundària, s'han donat cita aquests dies en les dependències de l'Alta Inspecció d'Educació de la Delegació del Govern a Catalunya per realitzar els exàmens de la tercera avaluació de Primer i Segon de Batxillerat.

Des de les 9.00 i fins a migdia, s'han enfrontat a les proves d'Anglés, Història i Literatura, i han hagut de respondre a preguntes sobre el Romanticisme i les conseqüències de la Guerra Freda, així com fer un comentari de text de Góngora.

Ordenats estratègicament en dues taules de juntes per garantir la confidencialitat i supervisats per inspectors de l'Àrea, els estudiants han emplenat els qüestionaris previstos de manera individualitzada para, posteriorment, ser remesos al Centre per a la Innovació i Desenvolupament de l'Educació a Distància (CIDEAD) per a la seva correcció.

El CIDEAD depèn del Ministeri d'Educació i ofereix un model de formació reglada, no presencial, obert i flexible, recolzat en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, amb materials multimèdia i permanent recolzo tutorial per professors altament qualificats.

Per a molts dels alumnes, el sistema d'educació a distància del CIDEAD els permet compaginar la seva passió, ja sigui esportiva o artística, amb els estudis reglats, i encara que trobin a faltar la socialització pròpia de l'aula i de l'ensenyament presencial, l'escàs temps del que disposen en el seu moment a dia, no els permet massa enyorances.

Segons el parer dels estudiants, aquesta possibilitat és el principal avantatge del sistema, del que també valoren el rigor en el contingut i l'elevat nivell formatiu.

Per a la directora de l'Àrea d'Educació de la Delegació del Govern a Catalunya, Pepín Beltrán, la col·laboració amb el CIDEAD, aportant la logística necessària perquè els exàmens puguin realitzar-se en totes les avaluacions, és una satisfacció puix que suposa la contribució necessària a l'educació de persones molt compromeses i exigents amb si mateixes.

Al llarg de l'any, l'Àrea d'Educació acull a una trentena d'alumnes de tots els nivells educatius, inclosos els escolars de les Aules Itinerants dels circs, si el calendari escolar coincideix amb la seva estada a Barcelona.