La Guàrdia Civil allibera a una nena que el seu pare retenia al seu domicili de Calvià

12/06/2014

La Guàrdia Civil va procedir la matinada d'avui a la detenció d'un ciutadà txec de 53 anys, com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere i amenaces.

Sobre les 21 hores d'ahir es va personar en dependències de la Guàrdia Civil de Palmanova una dona per denunciar que el seu espòs s'havia tancat en el seu habitatge al costat de la filla de 3 anys que tenen en comú i que havia manifestat que “no li llevarien a la seva filla”. El marit es trobava bastant alterat a causa del consum de begudes alcohòliques i pels tràmits de separació en què es troba la relació de parella.

Per això es van desplaçar al lloc agents de diferents unitats de la Guàrdia Civil entre les quals es trobava un negociador, qui va intentar per diferents vies posar-se en contacte amb el pare, que a cap moment va contestar a les trucades de telèfon, del timbre de la porta ni del porter automàtic.

Sobre les 4,00 hores de la matinada en vista que no donava senyal alguna es va decidir accedir per la força a l'interior per salvaguardar la vida de la nena i la del pare, per la qual cosa agents especialitzats en entrades a edificis, van derrocar la porta d'entrada, van alliberar a la nena i procedint a la detenció del pare. La nena es trobava a la mateixa habitació del pare estant els dos dormits cadascun en un llit.

A cap moment va haver-hi cap risc per a la nena, a causa del dispositiu i estudi previ a la qual es va sotmetre l'operació. Al lloc dels fets va assistir el fiscal cap, el coronel de la Zona i personal de la Unitat Orgànica de Policia Judicial.