Desmantellada a Magaluf una activa organització dedicada al tràfic d'estupefaents en zones d'oci

Agents de la GC portant-se a a un dels detinguts

12/09/2014

La 'Operación NARVAL' realitzada de formen conjunta per la Guàrdia Civil i l'Agència Nacional Contra el Crim (NCA) britànica ha finalitzat amb 9 persones detingudes de nacionalitat britànica i el registre de 8 domicilis / S'han intervingut estupefaents, balances de precisió i 24000 euros, entre altres efectes


La Guàrdia Civil, en el transcurs de la 'Operación NARVAL' desenvolupada conjuntament amb l'Agència Nacional del Crim britànica (NCA) en la localitat de Magaluf (Calvià), ha detingut a 6 homes i 3 dones de nacionalitat britànica presumptes autors de delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Entre els detinguts es troben dos empleats de locals d'oci de Magaluf.

Durant l'operatiu, en el qual han participat més de 60 agents, els investigadors han realitzat 8 registres domiciliaris, intervenint diverses substancies estupefaents (cocaïna, cristall, èxtasi, etc.), preparades en dosi per a la seva distribució a altres persones que, a la menuda, la col·locaven entre joves clients de locals d'oci de la localitat.

Les recerques, iniciades al juny d'aquest any, són fruit d'informacions obtingudes per la Guàrdia Civil arran de la detenció d'altres persones, en la seva majoria d'origen britànic, dedicades al tràfic de drogues aprofitant l'afluència de joves a la Illa.
 

'Modus operandi'

L'organització proveïa d'estupefaents a clients de locals d'oci de Magaluf. Els membres de la xarxa, malgrat residir en urbanitzacions apartades de la localitat, posseïen pisos-guarderia a la zona de Punta Balena, lloc on es concentra la major part de discoteques i pubs de la localitat.

En aquests pisos l'organització guardava i preparava els estupefaents, que posteriorment eren venuts, a la menuda, a través de petits distribuïdors.

Els detinguts, procedents de la localitat anglesa de Manchester i alguns d'ells amb ampli historial delictiu a Anglaterra i Espanya, periòdicament viatjaven al seu país per adquirir els estupefaents i traslladar-los a Mallorca; viatge que aprofitaven per traslladar els diners obtinguts en la seva activitat il·lícita a Espanya.

La recerca, dirigida pel Jutjat d'Instrucció núm. 12 dels de Palma de Mallorca, ha estat duta a terme per agents d'unitats centrals de la Guàrdia Civil especialistes en la lluita contra el Crim Organitzat (UCO), de la Comandància de Palma de Mallorca i de l'Agència Nacional del Crim britànica.


Estreta col·laboració

Com cada any en època estival, la Guàrdia Civil incrementa la vigilància de les zones d'oci amb nombrosos agents, neutralitzant organitzacions dedicades a la comercialització de drogues de disseny i un altre tipus de substàncies perilloses per a la salut.

Amb aquesta actuació, la Guàrdia Civil dóna per desmantellat completament un dels grups més actius dedicats al tràfic de drogues a la menuda a la zona turística de Magaluf.

Aquesta operació demostra l'estreta col·laboració existent entre la Guàrdia Civil i les autoritats britàniques en la lluita contra la delinqüència en la qual es troben implicats ciutadans d'aquest país assentats a Espanya.