La Guàrdia Civil desarticula un important punt de distribució de marihuana a Llucmajor

Part de les plantes confiscades durant l'operatiu

25/09/2014

A l'Operació 'TAKATAKA' s'han confiscat 17 quilograms de marihuana en cabdells secs, 11,5 quilos de marihuana en planta i 12.900 euros en efectiu


La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones, tres dones i un home, per conformar un grup suposadament dedicat al cultiu, elaboració i tràfic de droga, principalment en el terme municipal de Llucmajor.

Dins de les recerques que duu a terme la Guàrdia Civil en contra del tràfic de drogues, es va tenir coneixement de l'existència d'un domicili en la localitat de Llucmajor en el qual es venia marihuana. Després d'una sèrie de vigilàncies es va comprovar que el lloc era freqüentat per nombroses persones que acudien per adquirir droga.

Després de sol·licitar un manament judicial es va procedir al registre del domicili, on es va intervenir útils pel pesaje i la distribució de la droga, 2,5 quilos de marihuana en planta i 1 quilo de cogollos secs de la mateixa substància. Detenint-se a un home i dues dones.

Posteriorment es va realitzar un altre registre domiciliari a la casa de la companya sentimental del primer detingut, en la mateixa localitat, on es va trobar 5 grams de marihuana, 1420 €, bosses de plàstic amb autocierre de les usades per distribuir dosis d'aquesta droga, així com recipients que s'havien usat per guardar marihuana.

Una vegada els agents actuants van comprovar que necessàriament havia d'existir una quarta persona que es dediqués al cultiu i elaboració de la droga, van realitzar les gestions pertinents per a l'esbrinament de la identitat de la cambra implicada, donant com resultat la localització d'una finca en un camí rural del terme municipal de Llucmajor, lloc on es conreava la substància.


Registre de la finca

En el matí de el 24 es va procedir al registre de la finca, trobant-se en la mateixa 9 quilograms de marihuana en planta verda deshojada i sense tija, 16 quilos de cabdells secs, útils per al cultiu i elaboració de la droga, així com 11.203,40 euros en metàl·lic. En aquest domicili es van intervenir també una pistola i una escopeta d'aire comprimit sense documentació alguna per part dels habitants. Es va procedir a la detenció de la quarta dona, propietària d'aquest darrer habitatge, qui va reconèixer ser la que proveïa de droga al detingut en aquesta operació de la Guàrdia Civil de Llucmajor.

Amb aquestes detencions, la Guàrdia Civil dóna per desarticulat un important punt de venda de drogues molt actiu en la localitat de Llucmajor.