La Guàrdia Civil desmantella en la 'Operació ERKUNT' dos punts de venda de droga a Sa Pobla

Part de la droga confiscada

02/11/2014

A l'operació ha estat detinguda 1 persona d'origen magrebí, s'han intervingut 6500€, 50 grams de cocaïna en roca de gran puresa, 6 quilos de cogollos de marihuana, una gran quantitat de substàncies de tall i dos vehicles


La Guàrdia Civil ha detingut a un home d'origen magrebí, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, desarticulant amb això dos punts de venda de droga molt actius en la localitat de Sa Pobla.

En la denominada 'Operació ERKUNT', que es va iniciar al començament d'any per part d'agents de la Guàrdia Civil d'Inca, s'ha detingut al considerat cap del grup organitzat i s'espera que en les properes hores es practiquin més detencions.

S'ha procedit a la confiscació de diversa quantitat de droga, 50 grams de cocaïna en roca de gran puresa i 6 quilos de cogollos de marihuana, als dos domicilis que usaven a manera de magatzem i laboratori on manipulaven les substancies estupefaents, així com diversos útils i de substàncies de cort.

El detingut a més d'utilitzar els habitatges per a la venda d'estupefaents, es desplaçava per les localitats de Sineu, Muro i Llubí per realitzar les vendes.

En el laboratori trobat en un dels domicilis i al costat d'una premsa metàl·lica, es troba una paret de marés, de la qual i valent-se d'eines trobades en el lloc, el detingut usava la pedra com a substància de tall, adulterant d'aquesta manera la cocaïna, podent crear un greu perjudici en la salut dels consumidors.

També es van trobar gran quantitat de medicaments, concretament el denominat CICLOFALINA, el qual utilitzava també per adulterar la cocaïna.

En l'intens registre que es va practicar fins a altes hores de la matinada d'ahir 1 de novembre i en el qual van participar 20 agents, es van trobar amagats a l'interior d'un envà 6.500 euros així com enterrada en el jardí del domicili parteix de la cocaïna aprehendida.