La delegada del Govern assisteix a la presentació de l'enllaç elèctric submarí Eivissa-Mallorca en la localitat de Jesús, a Santa Eulària

Palmer, amb la resta d'autoritats i els dirigenes de Red Eléctrica de España

12/11/2014

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha assistit aquest  matí al poble de Jesús, a Santa Eulària des Riu (Eivivssa), a la presentació del projecte de l'enllaç elèctric submarí Eivissa-Mallorca.

Una presentació que ha presidit el president del Govern, José Ramón Bauzá,  acompanyat pel director general de Transport de Red Eléctrica de España, Carlos Collantes, el conseller d' Economia i Competitivitat, Joaquín García, el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Serra, l'alcalde de Santa Eulària des Riu, Vicent Marí, i el director general d'Indústria i Energia, Jaime Ochogavia.

La interconnexió elèctrica submarina Mallorca-Eivissa és una de les inversions més destacades des del punt de vista de la garantia de subministrament i de la vertebració del territori en unir els dos sistemes elèctrics en Balears i connectar-los al mercat elèctric ibèric i a l'europeu.  Aquest nou enllaç reforça el procés d'interconnexió elèctrica entre la Península i les Illes, iniciat amb el projecte Rómulo. L'objectiu principal d'aquesta segona fase del Rómulo és acabar amb l'actual ‘aïllament’ elèctric d'Eivissa, a més d'estalviar costos per al sistema i afavorir la competència en la generació d'energia.

La integració elèctrica d'Illes Balears amb la Península és fonamental per garantir la fiabilitat del subministrament en el Arxipèlag, tant com en qualsevol altre punt de la Península.

La inversió per a la connexió amb Eivissa suposa una inversió de 225 milions d'euros.