L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil deté a un home per nombrosos delictes de robatori amb força en cases de camp d'Es Raiguer

14/11/2014

La detenció s'ha dut a terme en el marc de 'l'Operació Janís' / S'han esclarit un total de 21 robatoris en habitatges de fora vila


La Guàrdia Civil ha va procedir a la detenció de J. H. S., de 39 anys d'edat, com a presumpte autor d'almenys 21 delictes de robatori amb força en cases de camp a la comarca d'És Raiguer de Mallorca, concretament en les localitats de Binissalem, Sineu, Lloret, Sencelles i Inca.

Com a conseqüència de l'augment de denúncies que s'havien interposat en el transcurs dels últims mesos per robatoris esdevinguts en finques i cases rurals de les localitats esmentades, l'Equip Roca de la Guàrdia Civil va muntar un ampli dispositiu de vigilància entorn dels llocs on es venien produint els fets delictius. Aquest dispositiu es va encaminar fonamentalment a l'esclariment dels fets i posterior detenció del suposat autor, ja que aquest havia causat alarma social entre els diferents veïns de la zona.

El detingut, utilitzava diferents vehicles per despistar, aprofitava principalment matins i tardes a causa de l'absència d'habitants a l'interior de les cases perpetrant així els robatoris.

Una vegada que els efectes sostrets tals com a electrodomèstics, joies i maquinària, es trobaven en el seu poder, es desprenia d'ells al més aviat possible a través de vendes a terceres persones. cal destacar com en un dels robatoris, el suposat autor va sostreure entre altres objectes, dos clauers de col·leccionista d'una coneguda marca automobilística, que estan proveïts de nombre de sèrie per verificar la seva autenticitat, sent aquests intervinguts en el registre del domicili del suposat autor.

Aquesta detenció no hagués estat possible sense la col·laboració ciutadana ja que nombrosos testimonis van reconèixer al detingut i els seus vehicles com els utilitzats en els llocs dels fets.

Com a conseqüència a la multitud d'informació recaptada, no es descarten noves detencions en els propers dies.


Equips ROCA

Aquests nous equips específics denominats Equips Roca (Equips de lluita contra el Robatori en el Camp) tenen la funció d'incrementar la seguretat en explotacions agrícoles, mitjançant una vigilància permanent i una major comunicació amb els agricultors i ramaders i en general amb tot el col·lectiu que treballa en el camp i zones rurals.

En Illes Balears vénen desenvolupant el seu treball des de finals del passat any i fruit del seu treball s'han reduït els robatoris en explotacions agrícoles, havent-se detingut des de llavors un total de 37 persones i imputat a altres 26 persones per delictes comesos en aquestes zones.