La Junta Local de Seguretat de Palma aprova el Pla de Coordinació entre Policia Local i Cos Nacional de Policia

Palmer, amb Isern, Lafuente i els comandaments policials en la junta

19/11/2014

La delegada del Govern ha copresidit la reunió en Cort i ha remarcat que les infraccions penals a la capital “segueixen una tendència descendent”


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha copresidido aquest matí al costat de l'alcalde de Palma, Mateo Isern, la Junta Local de Seguretat del municipi, en la qual ha participat per primera vegada el conseller d’Administracions Públiques del Govern balear, Juan Manuel Lafuente, i on s'ha aprovat el Pla de Coordinació Policial i de Seguretat que el seu objectiu és maximitzar la col·laboració entre la Policia Local de Palma i el Cos Nacional de Policia.

El pla de de coordinació recull una sèrie de mesures i millores en matèria de seguretat ciutadana. Entre altres actuacions, contempla la creació d'una Taula Tècnica de Coordinació Policial la prioritat de la qual serà realitzar un balanç de les incidències registrades en les setmanes anteriors, a més de dur a terme la coordinació dels dispositius conjunts amb la finalitat de planificar-los, ordenar-los i avaluar-los.

Aquests dispositius van des d'operatius per a control de persones o vehicles en zones d'especial problemàtica a la prevenció de furts en zones turístiques o comercials o a la coordinació i planificació operativa davant esdeveniments públics especials o fets extraordinaris, etc.

Durant la reunió, la delegada del Govern ha remarcat que les infraccions penals a Palma de Mallorca “segueixen una tendència descendent” tant a la capital com en la Platja de Palma i que això “és fruit, en gran mesura, a la bona coordinació entre els cossos policials”.