Sant Antoni de Portmany redueix un -35% les infraccions penals fins a octubre

20/11/2014

La Junta Local de Seguretat celebrada avui a l'Ajuntament ha destacat la cooperació entre Policia Local i Guàrdia Civil amb operatius “pràcticament cada dia”


La Junta Local de Seguretat de Sant Antoni de Portmany, presidida avui per l'alcaldessa Llavor Gutiérrez i que ha comptat amb la presència de responsables de la Delegació del Govern així com els comandaments de la Guàrdia Civil, ha posat de manifest que les infraccions penals de gener a octubre de 2014 han descendit un -35,74% (-18,68% els delictes; -46.76% les faltes) en el municipi eivissenc.

Durant la reunió s'ha destacat l'eficaç cooperació entre la Guàrdia Civil del Lloc de Sant Antoni i la Policia Local, que també ha comptat amb la Policia Nacional per a temes d'Estrangeria. La col·laboració no s'ha cenyit només a operatius policials concrets, sinó que es duu a terme “pràcticament diàriament”.

En el que portem d'any s'han dut a terme 68 operacions conjuntes entre Policia Local i Guàrdia Civil amb un total de 91 detencions i diligències per robatori, furt, salut pública, danys, etc. També s'han realitzat 8 operacions conjuntes amb la Policia Nacional amb un total de 20 detinguts per delictes d'Estrangeria.

Així mateix, s'ha constituït la Comissió de Seguiment de l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), inaugurada el passat estiu, i s'ha proposat l'adhesió de l'associació d'empresaris a la mateixa.

Finalment, donat l'èxit que ha suposat el reforç de policies estrangers que aquest passat estiu han servit en diversos municipis d'Illes Balears a través del Tractat de Prüm de cooperació internacional, la Junta de Seguretat ha deixat constància de l'interès que aquesta experiència s'ampliï a Sant Antoni de Portmany la propera temporada alta.