La Guàrdia Civil confisca 6,5 quilos de cocaïna al Port de Ciutadella

El ca de la Guàrdia Civil amb la droga confiscada

26/11/2014

La Guàrdia Civil de Menorca ha detingut a una persona / La droga anava oculta en un doble fons practicat a aquest efecte en el quadre de comandament del vehicle / Un ca guiat per un especialista va posar en alerta


La Guàrdia Civil de Menorca ha procedit a la detenció d'un home de nacionalitat colombiana com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, concretament de tràfic de drogues.

En els controls que realitza habitualment els agents al Port de Ciutadella, van detectar en un vehicle que acabava de desembarcar d'un buc procedent de Barcelona, la possible presència d'estupefaents.

El fet es va iniciar en marcar el gos guiat per un especialista, la presència de droga a l'interior del vehicle, la qual cosa va portar a un registre minuciós del mateix per part dels guàrdies civils, que van localitzar en un doble fons practicat en el quadre de comandament del vehicle, 23 paquets de cocaïna camuflats en embolcalls de plàstic negre.

Després de passar a disposició judicial, es va decretar la seva va ingressar a la presó.


Mitjos empleats en la prevenció

La Guàrdia Civil realitza un important esforç en el control d'entrada i sortida de persones i mercaderies a través de les costes, ports i aeroports en totes les illes, amb la finalitat d'evitar la introducció de substàncies il·lícites o perilloses per a la salut de les persones. En aquest esforç es veuen implicats una gran quantitat de mitjans humans i materials, com a radars fixos i mòbils, embarcacions, mitjans aeris, així com l'inestimable suport dels cans que treballen al costat dels agents.


Barry, un ca molt especial

El ca que ha detectat aquest últim alijo és Barry, que va arribar a Menorca l'any 2008 per detectar la possible entrada de drogues a la illa, resultant que en el temps transcorregut fins a dia d'avui és el gos amb més confiscacions i millor estadística des que es va instaurar el Servei Cinològic de Menorca.

Dins de les missions que compleix, realitza serveis per a la prevenció del consum de substàncies estupefaents als centres escolars, exhibicions, controls en aeroports, ports, empreses de paqueteria, i en carreteres, així com col·laboracions amb el Cos Nacional de Policia en diferents Serveis.

Entre els serveis més destacats a més del que ens ocupa, en els quals ha participat són la detecció de dues tones i mitjana d'haixix (2500 kg) en una nau industrial de Maó, diversos serveis en els quals s'han confiscat un total de seixanta quilos d'haixix (70kg), sis quilograms sis-cents setanta grams de cocaïna(6,670 Kg), trenta-nou quilograms de marihuana (39,400 kg) a més d'unes mil cinc-centes sancions administratives per diversos tipus de droga en els diferents llocs de la Illa en aquests últims anys.

El Servei Cinològic de la Guàrdia Civil disposa de gossos ensinistrats especialistes en cerca de persones, drogues, diners, explosius i restes humanes, els quals exerceixen al costat de les seves guies una comesa fonamental i d'extraordinària importància en la labor que ve desenvolupant la Benemérita.