Octubre

31/10/2008

El Govern autoritza les obres d’adequació dels accessos i instal•lacions del nou Túnel de Vielha, a Lleida

El Consell de Ministres ha autoritzat la licitació de les obres d'adequació dels accessos, les intal·lacions i mesures mediambientals del nou Túnel de Vielha per més de 16 milions d'euros.

30/10/2008

La Secretaria General del Mar exposa les claus de la comercialització del peix en el segle XXI

El Director General d'Ordenació Pesquera del MARM ha participat al I Congrés de Majoristes de Peix en Mercas de Barcelona i ha exposat els punts forts de la comercialització del peix en el segle XXI.

30/10/2008

La Secretaria d’Estat de Turisme firma el Pla de Dinamització del Producte Turístic “Terra de Comtes i Abats”, a la comarca del Ripollès, per import de 3,9 milions d’euros

Este proyecto, que engloba 19 municipios, tiene un presupuesto de 3,95 millones de euros, que se financiarán a partes iguales por cada una de las Administraciones, con una aportación de 1.316.667 euros

29/10/2008

El Secretario General del Mar señala la necesidad de un desarrollo sostenible del sector de la transformación y comercialización de los productos pesqueros

El Secretario General del Mar del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino ha señalado que el desarrollo sostenible del sector de la transformación y comercialización de los productos pesqueros es fundamental para España, en la inauguración del I Congreso Nacional de Mayoristas de Pescado en Mercas, que se celebra en Barcelona.

24/10/2008

El Ministeri de Cultura concedeix els premis María Moliner d’animació a la lectura 2008

Els municipis guardonats han estat Igualada (Barcelona), La Oliva (Las Palmas), i Ortigueira (A Coruña). En el projecte participen municipis amb menys de 50.000 habitants.

23/10/2008

El número de pensions a Catalunya va pujar a 1.505.060 a l’octubre

El número de pensions a Catalunya va pujar a 1.505.060 a l’octubre el que representa un increment del 1,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

21/10/2008

Foment licita les obres d'adaptació de la senyalització vertical al tram Montmeló-El Papiol de la AP-7, a Barcelona

El Ministeri de Foment ha licitat, amb la seva publicació al Boletín Oficial del Estado, les obres d'adaptació de la senyalització vertical al tram Montmeló-El Papiol de l'Autopista AP-7, a la província de Barcelona. El pressupost de licitació ascendeix a 1.599.492,44 euros.

21/10/2008

El número d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 480.304

Al setembre, el número mitjà d’estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 480.304, que suposa un creixement interanual del 3,98 %. A tota Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 2.088.657.

17/10/2008

El Programa “Empleaverde”, del MARM, financia amb 1,3 M d’euros tres projectes a Catalunya que combinen promoció de treball i medi ambient

El Consell de Ministres analitza el desenvolupament del Programa “Empleaverde”. S’han posat en marxa 32 projectes en 14 comunitats autònomes. La dotació total del fons és de 44,1 milions d’euros, i els projectes finançats al 2008 superen els 14,8.milions d’euros.

16/10/2008

Joan Rangel confirma que s’han produït 13 detencions a Catalunya en una operació contra el terrorisme islamista

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha confirmat en declaracions a COM Ràdio les detencions que s’ha produït aquesta nit a diversos municipis de Barcelona. Rangel ha dit que es tracta d’una operació de la Policia Nacional que ha començat aquesta nit i que ha estat ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, en el marc de la qual s’han realitzat 13 detencions en diversos municipis catalans: 8 a Santa Coloma de Gramenet, 1 a Badalona, 2 a Cerdanyola del Vallès i 2 a Vilanova i la Geltrú.

16/10/2008

La Policia Nacional deté 8 persones i desarticula una cèl·lula vinculada al terrorisme islamista que facilitava recolzament i cobertura a terroristes d’Al-Qaeda

La Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia, en col·laboració amb les Brigades d'Informació de Barcelona, Madrid i Algesires, i sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc de l'Audiència Nacional, ha desenvolupat aquesta matinada una operació contra el terrorisme islamista. Les detencions de l'Operació Amat s'han realitzat en les localitats de Cerdanyola del Vallés, Santa Coloma de Gramenet i Badalona (Barcelona), Madrid i Algesires (Cadis).

15/10/2008

El Govern estudia els avenços en les sis línies estratègiques de lluita contra el canvi climàtic

En la seva segona reunió, la Comissió Delegada per al Canvi Climàtic, presidida per la Vicepresidenta Primera, Mª Teresa Fernández de la Vega, ha estudiat els avenços realitzats en cadascuna de les sis línies estratègiques en matèria de lluita contra el canvi climàtic, aprovades el mes de juliol passat i que afecten a nou ministeris.

13/10/2008

Catalunya rep 15,6 milions d’euros per a programes agraris i de desenvolupament rural

Catalunya rebrà 15.692.490 euros dels quals 9.632.363 corresponen a programes avícoles i ramaders i 6.060.127 euros per a les línies Desenvolupament Sostenible del Mig Rural.

13/10/2008

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí desmantellarà un edifici situat en Domini Públic Marítim-Terrestre a la urbanització Santa Maria de Llorell, a Tossa de Mar (Girona)

Aquesta actuació forma part del programa de recuperació del litoral per a reforçar la protecció de la costa i ampliar la superfície de Domini Públic Marítim-Terrestre

10/10/2008

Teresa Pallarés, Subdelegada del Govern a Tarragona, s’ha reunit amb Antonio González, president d’Adif

S'ha acordat el compromís de garantir la seguretat a les estacions incloses en el Pla PENTA.

06/10/2008

El secretari d'Estat de Medi rural i Aigua apel·la a la importància de mantenir les polítiques actives per a la gestió de sòls i aigua en les èpoques de crisis

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha apel·lat avui a Barcelona a la importància de mantenir les polítiques actives per a la gestió de sòls i aigua més encara en temps de crisis, durant la inauguració del fòrum del IV Congrés Mundial de la Natura que s'està desenvolupant des d'ahir a Barcelona.

06/10/2008

La Secretaria General del Mar organitza avui a Barcelona una Jornada de portes obertes a bord del buc "Emma Bardán

La Secretaria General del Mar del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí organitza avui una Jornada de portes obertes per visitar el buc d'investigació pesquera i oceanogràfica “Emma Bardán”, amb ocasió del Congrés Mundial de la Natura.

03/10/2008

El Secretari General del Mar i la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, inauguren les obres del passeig marítim de ponent de Cambrils (Tarragona)

Aquest projecte garantitza i completa l'adequació mediambiental de la zona i permet el seu ús a tots els ciutadans amb especial atenció a les persones amb movilitat reduïda. Les inversions realitzades superen els 4,6 milions d'euros.

02/10/2008

El número mitjà d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.382.361

La taxa interanual de l'afiliación mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -1,15% el que suposa una variació de -39.429 afiliats.

01/10/2008

EL CSN descarta qualsevol contaminació o irradiació per a les persones i el medi ambient

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha comprovat que l'equip radiactiu de baixa intensitat localitzat correspon a la maleta sustreta el passat 29 de setembre i ja descartat, després de les corresponents anàlisis, que s'hagi produit qualsevol contaminació o iradiació a les persones i el medi ambient.

01/10/2008

Més de 44.600 joves cobren la Renda Bàsica d’Emancipació

El número de beneficiaris que reben la Renda Bàsica d’Emancipació s’ha incrementat un 105,86% al tercer trimestre en sumar 22.943 perceptores més. Andalusia, Catalunya i Castella i Lleó són les autonomies amb més beneficiaris, mentre que Madrid, Saragossa i València encapçalen la llista de capitals de província amb més preceptors.