Juny

20/06/2008

El número de pensions a Catalunya va pujar a 1.494.042 al juny

El número de pensions a Catalunya ha pujat a 1.494.042 al juny cosa que representa un incremento del 1,2% respecto al mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional de la Seguritat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

17/06/2008

El número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 477.360

Durant maig, el número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va pujar a 477.360, el que suposa un creixement interanual del 5,6%. A tot Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 2.143.623.

salgado murcia
16/06/2008

Elena Salgado visita la nova oficina integrada d’estrangeria de Barcelona situada al carrer Múrcia

La ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, ha visitat avui la nova oficina integrada d’Estrangeria de Barcelona, situada al carrer Múrcia nº 42. En aquestes dependències, que funcionen des del passat 10 de març, 75 funcionaris atenen diàriament a unes 800 persones.

16/06/2008

Més de vuit-cents establiments vendran petards a Catalunya durant les pròximes festes d'estiu

És temps de revetlles i de festes locals en les quals estan presents els petards, multitud d'articles pirotècnics i la crema de fogueres. Amb aquest motiu, 863 establiments – entre casetes i locals permanents -, vendran pirotècnia a tot el Principat de Catalunya. Al costat d'aquest ambient festiu existeixen uns riscos per a les persones i per al medi natural que les diverses administracions catalanes procuren disminuir al màxim.

13/06/2008

El Ministeri de Cultura donarà ajudes per 3 milions d’euros al Palau de la Música Catalana i al Conservatori del Liceu

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha aprovat avui un Reial Decret per la concessió directa de dues ajudes per valor de 3 milions d’euros a dues institucions catalanes: 2 milions per a la reforma de l’edifici del Palau i un milió per a equipaments de la nova seu del Conservatori del Liceu.

vaga transport
12/06/2008

La Guàrdia Civil i el CNP han donat escorta, a les comarques de Tarragona, a prop de 450 camions

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, han comparegut aquest migdia en roda de premsa, a la seu de la Subdelegació a Tarragona, per explicar les gestions realitzades pel Govern destinades a minimitzar l’impacte de l’aturada dels transportistes.

11/06/2008

4 ciutats catalanes rebran 30 milions d’euros per projectes de regeneració urbana

Un total de 4 ciutats catalanes han estat seleccionades en el programa Iniciativa Urbana 2007-2013 per impulsar projectes de desenvolupament urbà sostenible. Barcelona, Cerdanyola del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramanet han estat les ciutats amb projectes acceptats.

11/06/2008

El Govern segueix negociant amb el sector del transport i posa el mitjans per garantir els drets dels ciutadans

Una de les prioritats del Govern d’Espanya, en el marc de l’aturada del sector del transport, és garantir als ciutadans el subministrament de matèries bàsiques, com l’alimentació i el combustible. En aquest sentit, cal destacar les actuacions de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia a la demarcació de Tarragona donant protecció a diversos combois de camions.

07/06/2008

El Ministre Celestino Corbacho ha lliurat avui, a títol pòstum, la Medalla al Mèrit en el Treball a Gregorio López Raimundo

L'acte s'ha celebrat a l'intimitat a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya amb la presència de la vídua, Teresa Pàmies i els seus fills. També ha estat present el Delegat del Govern, Joan Rangel.

06/06/2008

El Consell de Ministres aprova la creació de 21 noves unitats judicials a Catalunya

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha aprovat el Reial Decreto pel qual es creen 146 noves unitats judicials a tot Espanya, 21 d’elles a Catalunya.

06/06/2008

El Govern aprova una inversió addicional per infrastructures a Catalunya per valor de més de 357 M€

El Consell de Ministres ha autoritzat la concessió d’un crèdit extraordinari, per valor de 357,57 milions d’euros, al Ministeri de Foment per la realització d’infrastructures a Catalunya, en compliment de la Llei Orgànica de Reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

02/06/2008

L’Agència Estatal de Meteorologia signa un acord amb La Paeria per la cessió d’uns terrenys on es construirà el nou observatori meteorològic de Lleida

Avui l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha firmat a La Paeria un acord amb l’ajuntament de Lleida, per la cessió d’uns terrenys municipals ubicats al barri de Ciutat Jardí, en els que l’AEMET construirà un nou observatori meteorològic.