El MAP aprova 69 projectes de 27 municipis de Lleida a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local

delegat i subdelegat hacen declaraciones

13/01/2009

  • El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, destaca el model de gestió electrònica del MAP pel que fa la agilitat de tramitació de les sol.licituds i la reducció de costos.
  • Rangel presideix a Lleida la reunió de la Comissió Territorial de la Delegació del Govern per coordinar les actuacions del Govern de l’Estat a Catalunya.

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha destacat aquest matí a Lleida la bona resposta dels ajuntaments catalans pel que fa la presentació de sol.licituds per acollir-se a les inversions previstes en el Fons Estatal d’Inversió Local aprovat pel Consell de Ministres del passat 28 de novembre i que preveu destinar 8.000 milions d’euros a finançar projectes municipals.

El Ministeri d’Administracions Públiques (MAP) ha aprovat, fins ara, 69 projectes de la provincai de Lleida que corresponen a 27 municipis per un import d’uns 29 milions d’euros, xifra que representa al voltant d’un 40% del total d’inversió assignat al conjunt de municipis lleidatans.

Joan Rangel ha assegurat que aquest paquet inversor permetrà “tirar endavant molts projectes de millora d’equipaments municiplas i urbans que no tenien una prioritat absoluta” i ha afegit que confia en que “tots els ajuntaments aprofitaran aquesta possibilitat que, pel que hem constatat, ajudarà a fer realitat projectes de millora dels espais públics i de reforma d’equipaments i instal.lacions municipals”.  

El Delegat del Govern ha destacat el model de gestió que el ministeri d’Admnistracions Públiques ha adoptat per a la presentació de les sol.licituds ja que totes es presenten de forma electrònica. Rangel ha dit, en aquest sentit, que el procés “ha guanyat moltíssim en agilitat pel que fa la tramitació a l’hora que s’ha aconseguit una reducció important dels costos”.

Comissió territorial de la Delegació
El Delegat del Govern ha presidit avui a la Subdelegació de Lleida la reunió de treball de la Comissió Territorial amb l’assitència dels quatre subdelegats catalans i els seus assessors per tal d’analitzar i planificar les actuacions del Govern de l’Estat a Catalunya, així com repassar les actuacions dels diferenrts ministeris a les quatre provincies. Les reunions d’aquesta Comissió Territorial són periòdiques i tenen un caràcter itinerant.

Previàment a aquesta reunió, Joan Rangel s’ha desplaçat a la localitat d’Alfarràs on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Kleber Esteve, i altres autoritats i representants d’entitats locals. Rangel ha comunicat al consistori que el ministeri de Foment aprovará a mig termini l’ordre d’estudi informatiu del projecte de millora i arranjament de la travessia de la N-230 al seu pas pel municipi.

D’altra banda, el Delegat del Govern ha confirmat que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre té previst dur a terme aquest any la neteja del cabal i marges del riu Noguera Ribagorçana al seu pas pel municipi.

> Fotos