El Ministeri d’Educació, Política Social i Esport crea una unitat per agilitar la tramitació dels 400 milions d’euros extres per a la Dependència

20/01/2009

  • Les Comunitats Autònomes utilitzaran aquest fons extraordinari inclòs al Plan E per a la inversió en nous centres i serveis d’atenció a persones dependents i per a la consolidació i millora de la xarxa existent 
  • El Ministeri d’Educació, Política Social i Esport ha posat en marxa una unitat per agilitar i facilitar les sol·licituds 
  • El Govern estima que amb aquest fons extraordinari es crearan 35.000 llocs de treball a Espanya 
  • Catalunya rebrà 61,9 milions amb càrrec a aquest fons

El Ministeri d'Educació, Política Social i Esport ha posat en marxa una unitat per facilitar la tramitació dels projectes que presentin les Comunitats Autònomes amb càrrec al fons extraordinari de 400 milions d'euros per a Dependència que el Govern d'Espanya ha inclòs en el Pla E (Pla Espanyol per a l'Estímul de l'Economia i l'Ocupació). D'aquest fons, Catalunya rebrà 61,9 milions, tal com es va informar en el Consell Territorial de la Dependència del passat 22 de desembre.

A més, s'ha publicat tota la informació relativa al fons en la pàgina web http://www.saad.mtas.es/portal/saad/fondo.html. En aquesta direcció, s'ha inclòs a més el model de convenis i els annexos que han de presentar les Comunitats Autònomes en la seva sol·licitud.

Les Comunitats Autònomes poden presentar projectes amb càrrec a aquest fons fins al pròxim 24 de gener. Una vegada fixats i verificats els projectes de cada autonomia, el Ministeri signarà els corresponents convenis amb cada comunitat on s'inclouran les obres definitives.

A través d'aquest fons extraordinari per a Dependència del Pla E, les Comunitats Autònomes podran finançar inversions en nous centres, serveis i places per a l'atenció de persones dependents i modernitzar i adequar centres i serveis existents. Així, es portaran a terme les actuacions compreses en els següents programes:

• Consolidació i millora de l'oferta de la xarxa de serveis existent.

> Modernització de centres i instal·lacions dedicats a la prestació de serveis d'atenció a la dependència.
> Adequació de centres i serveis a les exigències normatives.
> Transformació de places de vàlids en places de dependents.

• Ampliació de l'oferta de places i serveis de dependència com:

> Inversió en noves places de centres de dia i allotjament.
> Inversió en creació de places d’atenció a la dependència en el medi rural: adequació d’equipaments preexistents, ampliació de l’oferta en serveis en centres, etc.

• Formació i qualificació de professionals per al Sistema d'Autonomia i Atenció a la Dependència.

Amb la posada en marxa d'aquests projectes per a Dependència del Pla E, el Ministeri d'Educació, Política Social i Esport estima que es crearan 35.000 nous llocs de treball a tot Espanya.

Aquest fons extraordinari de 400 milions eleva la inversió del Govern d'Espanya en matèria de Dependència per a 2009 fins a 1.559 milions d'euros, un 79% més d'allò destinat l'any passat.