II Seminari Biblioteca, aprenentatge i ciutadania: pràctiques i experiències d’alfabetització internacional

21/01/2009

Patrocinat pel Ministeri de Cultura


  • Es celebra els dies 22 i 23 de gener a Vilanova i la Geltrú

El Ministeri de Cultura patrocina a través de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques el seminari Biblioteca, aprenentatge i ciutadania: pràctiques i experiències d’alfabetització informacional, organitzat pel Col·legi de Bibliotecaris de Catalunya, i que donarà començament demà.
 
El seminari pretén donar un nou enfocament a la funcionalitat de les biblioteques, que no es limiten només a seleccionar, organitzar i difondre informació, sinó que s’estan convertint en creadores de productes que permeten treure el màxim rendiment a la informació en benefici del consumidor. Durant dos dies es reuniran a Vilanova al voltant de 100 professionals procedents de l’àmbit bibliotecari i de l’educació, per debatre, intercanviar i difondre bones pràctiques i experiències en habilitats de la informació des de les biblioteques.

La Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques a través de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària presentarà la plataforma ALFINRED, comunitat virtual per a l’estudi, la investigació, la promoció i la posada en pràctica de serveis d’alfabetització informacional, els objectius dels quals són fer disponible a la comunitat professional i a la ciutadania informacions, tutorials, comentaris i propostes de millora de la capacitat d’informar-se i intensificar la presència de les biblioteques en les polítiques d’alfabetització digital i aprenentatge permanent (www.alfinred.org).

Els ponents convidats són María Pinto Molina, catedràtica de documentació de la Universitat de Granada i Manuel Área, catedràtic de didàctica i organització escolar de la Universitat de la Laguna.

A més, el seminari contarà amb nombroses comunicacions en les que participaran especialistes en la matèria, que posaran de relleu l’estat de la qüestió i els avenços que s’han produït a Espanya des que es va celebrar el I Seminari, fa ara tres anys, i que també va estar patrocinat pel Ministeri de Cultura.