El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha licitat les obres del projecte d'ordenació del front marítim del nucli urbà de Cadaqués (Girona)

21/01/2009

Amb un import de més de 3,4 milions d'euros


  • Totes les actuacions projectades són coherents amb el Pla Especial del Conjunt Històric de Cadaqués, que va ser elaborat per l'Ajuntament el desembre de 2006

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha licitat les obres del projecte d'ordenació del front marítim del nucli urbà de Cadaqués (Girona), per un import base de licitació de 3.418.026 euros i un termini previst per a la realització de les obres de sis mesos.

El front marítim del nucli urbà de Cadaqués (ribes de Cadaqués), presenta en l'actualitat dos problemes importants: D'una banda, la circulació de vianants resulta perillosa per als usuaris per no haver vorera i tractar-se d'un vial amb doble sentit de circulació. D'altra banda, el mur de maçoneria que el protegeix de l'onatge així com les infraestructures existents estan bastant deteriorades.

Per donar solució a aquests problemes, el Servei de Costes de Girona ha desenvolupat unes actuacions que portaran a donar solució a aquests problemes. Per a això es portaran a terme les següents obres:

• Es crearà una nova secció del passeig que estarà proveït d'una vorera de 2 metres per a ús de vianants i un vial de 3 metres per a un únic sentit de circulació.
• S'omplirà el trasdós del mur a les zones menys deteriorades i es reconstruirà totalment a la zona més degradada del mateix.
• Es reposaran les infraestructures deteriorades i s'instal·larà nou mobiliari urbà, pilones, alguns norays, balises per a l'enllumenat urbà, bancs, papereres, etc..

La longitud de l'actuació és de 700 metres, que afecta a la major part del front litoral del front urbà amb una superfície de 5.000 metres quadrats i la longitud del mur que se'n va a reconstruir és de 200 metres.

Totes les actuacions projectades són coherents amb el Pla Especial del Conjunt Històric de Cadaqués, que va ser elaborat per l'Ajuntament el desembre de 2006.

Aquestes actuacions formen part de la política del El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades i portant a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.