El Secretari General del Mar anuncia una inversió de 6,2 milions d'euros per a obres d'emergència a L’ Escala i Blanes per recuperar les zones castigades pel temporal

El Secretari General del Mar anuncia una inversió de 6,2 milions d'euros per a obres d'emergència a L’ Escala i Blanes per recuperar les zones castigades pel temporal

28/01/2009

  • Així mateix, el MARM invertirà uns altres 800.000 euros per a determinadas actuacions en àrees del litoral de Girona que també han soferts els efectes del temporal.
  • D'altra banda, el Secretari General del Mar s'ha compromès amb els municipis del Baix Maresme a realitzar les obres d'emergència necessàries per pal·liar els danys del temporal en el termini més breu possible i que aquestes estiguin finalitzades abans de l'inici del període estival.

El Secretari General del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro ha anunciat una inversió de 6,2 milions d'euros per a obres d'emergència a L'Escala i Blanes per recuperar les zones castigades pel temporal. Així mateix, el MARM invertirà altres 800.000 euros per a determinades actuacions en àrees del litoral de Girona que també han soferts els efectes del temporal.

El Secretari General del Mar ha fet aquest anunci en el transcurs d'una visita a L'Escala i Blanes, acompanyat per la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar i del Delegat del Govern a Catalunya, en la que s'ha reunit amb els alcaldes dels dos municipis.

D'altra banda, Juan Carlos Martín Fragueiro ha mantingut un encontre a L'Escala amb les Confraries de Pescadors de Girona en la que s'ha abordat la futura creació d'una Àrea Marina Protegida a Cap de Creus amb una superfície de més de 10.000 Km2. Un projecte en el qual col·laboraran Espanya i França per crear un conjunt de l'àrea marina, que inclou el Parc Natural Marí de la Côte Vermeille d'aigües franceses i l'Àrea Marina Protegida projectada pel MARM, que a més posseeix una diversitat d'espècies el número de les quals s'estima entre 1.500 i 2.000, fet que permet afirmar que aquesta zona marina figuri entre les 25 regions més riques del món en biodiversitat.

D'altra banda, el Secretari General del Mar s'ha compromès amb els municipis del Baix Maresme a realitzar les obres d'emergència necessàries per pal•liar els danys del temporal, en particular amb l'aportació de sorra a les platges, en el termini més breu possible i que aquestes estiguin finalitzades abans de l'inici del període estival.

A la reunió davant els alcaldes de les Baix Maresme s'ha acordat, entre d'altres assumptes, que la Secretaria General del Mar presentarà en els pròxims mesos un estudi sobre la dinàmica del litoral per tal d'avaluar els problemes de fons i estudiar les possibles solucions als mateixos.

Fotos