El certificat de penals de Pakistan ja s’adequa a la normativa espanyola

30/01/2009

  • Els expedients que estaven a l’espera de la presentació d’aquest document a les Oficines d’Estrangers de Catalunya podran seguir el seu curs

Les accions dutes a terme des de fa 6 mesos, pel  Ministeri d´Afers Exteriors  davant les autoritats de Pakistan han permès desbloquejar la situació, en què es trobaven els ciutadans d’aquest país que volien fer tràmits d’estrangeria a Espanya i, no disposaven d’un certificat de penals que complís amb els requisits de la legislació espanyola.

Fins ara, Pakistan expedia certificats penals amb una validesa territorial restringida, perquè només reflectien els antecedents penals però no els judicials. Aquests certificats, però, no es corresponien amb les exigències de la legislació espanyola i per tant, no podien ser acceptats en els procediments d’estrangeria i immigració.

Desprès de mesos de negociació del Govern d’Espanya amb les autoritats pakistaneses, l’Ambaixada de Pakistan a Madrid ha informat a la Direcció General d’Immigració, que els certificats penals que s’expediran a partir d’ara al seu país contemplen els requisits demandats per la llei espanyola.

Així doncs, a partir d’ara tots aquells expedients que estaven a l’espera de la presentació d’aquest document a les Oficines d’Estrangers de Catalunya, podran seguir el seu curs habitual quan els seus sol·licitants lliurin el certificat de penals, tal com estableix la legislació espanyola en la matèria.