El Ministeri de l'Interior firma Convenis de Col·laboració amb 25 Ajuntaments per renovar la megafonia

07/05/2009

En el marc d’un Pla de Renovació de les infraestructures municipals en els entorns nuclears


  • Situats a l'entorn de les centrals nuclears de Cofrentes, Vandellòs i Ascó
  • Inversions dirigides a garantir la seguretat dels ciutadans que viuen en entorns nuclears
  • Per renovar amb noves tecnologies el sistema de megafonia dels Plans d'Emergència Nuclear Exterior
  • Amb una inversió superior a 15 milions d'euros al llarg dels pròxims anys

El Subsecretari del Ministeri de l'Interior, Justo Zambrana, i els Alcaldes de 25 Ajuntaments situats a l'entorn de les Centrals Nuclears de Cofrentes, Vandellòs i Ascó han signat aquest matí, a la seu d'aquest Departament ministerial, diversos Convenis de Col·laboració.

La finalitat d'aquests Convenis és renovar amb noves tecnologies el sistema de megafonia dels Plans d'Emergència Nuclear Exteriors amb la finalitat de garantir la seguretat dels ciutadans que viuen als municipis pròxims a les centrals nuclears.

En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil i Emergències té previst realitzar una inversió superior a 15 milions d'euros al llarg dels pròxims anys.

Igualment, aquest sistema de megafonia, un dels elements bàsics dels Plans d'Emergència Nuclear Exteriors, se'n va anar renovant en els pròxims dos anys en les restants zones.

Pla Renove dels vehicles d'emergència

El ministeri de l'Interior, a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, té també previst engegar un Pla Renovi dels cotxes d'emergència que serà posat a disposició de tots els Ajuntaments de zones nuclears.

Inversions realitzades

El ministeri de l'Interior, juntament amb altres Administracions, per realitzar accions de suport i complement dels Plans d'Emergència Exterior ha invertit en obres a la xarxa viària; servei de telefonia; construcció, adequació i manteniment d'estacions de classificació i descontaminació, obres en carreteres i camins de titularitat municipal, així com en la millora de les infraestructures dels Ajuntaments.

També ha realitzat inversions en xarxes de comunicacions, transmissions, repetidors, equipaments, entre d'altres.

Totes aquestes actuacions han estat promogudes i encoratjades pel ministeri de l'Interior, a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, aconseguint implicar a totes les Administracions i a la Unió Europea. Estan encaminades a aconseguir més seguretat a les zones nuclears, al mateix temps que dotar d'infraestructures als seus Ajuntaments, perquè la seva població alcance un major nivell de benestar i desenvolupament.

Protecció Civil i Emergències ha invertit 65.000.000 euros

El total de les inversions i despeses efectuats per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències puja a 65.000.000 euros.

Per als pròxims tres anys està previst que la Direcció General concedeixi subvencions per més de 8.000.000 d'euros per a la reposició de vehicles, reparació de carreteres de titularitat municipal i equipament dels Centres de Coordinació Operativa Municipals.