Demà arrenca a Catalunya el Dia de l’Emprenedor

19/05/2009

Dia de l’Emprenedor


  • Comencen les jornades de la iniciativa “Emprenguem Junts”, que impulsa el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través de la Direcció General de Política de la PYME (DGPYME) junt amb l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
  • Dins dels actes d’Emprenguem Junts, la DGPYME organitza demà una Jornada Informativa dedicada als instruments de recolzament financer a les PYME i als principals programes d’ajuts per aquest tipus d’empreses a l’Administració General de l’Estat

Els dies 20 i 21 són la cita d'aquest any per als emprenedors de Catalunya. A Barcelona se celebren les jornades conegudes com a “Dia de l'Emprenedor”, unes activitats que formen part de la iniciativa “Emprenguem Junts” que impulsa el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a través de la DGPYME i que poden seguir-se a través de la seva pàgina web: www.emprendemosjuntos.es.

El Ministeri d'Indústria aporta aquest any 150.000 euros per a cofinançar la celebració d'aquestes jornades amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per al suport a la iniciativa emprenedora i el foment empresarial en la comunitat.

El “Dia de l'Emprenedor” és un espai d'encontre, informació i suport a les petites i mitjanes empreses (PIME). En el marc d'aquesta iniciativa es realitzaran unes jornades amb activitats com taules rodones, tallers i trobades cara a cara amb assessors especialitzats.

Les jornades arrenquen el dia 20 de maig al palau de Congressos de Barcelona i en aquest espai durant les dues jornades es portaran a terme activitats d'interès i utilitat per a aquelles persones emprenedores. Tindrà lloc un campament d'emprenedors, espais de comunicació amb empreses i amb l'Administració i l'oportunitat de participar en una Pecha Kucha Night, un esdeveniment per exposar i promoure idees i projectes. L'escenari serveix també per reconèixer les millores iniciatives de Barcelona i Catalunya amb el lliurament dels premis Barcelona Capital Emprenedora.

Els actes del “Dia de l'Emprenedor” ofereixen a més la possibilitat d'aprendre en les intervencions de ponents com Juan Luis Segurado, de l'IESE Business School; Philippe Delespesse, d'Intel•ligència Creativa; Jaume Martínez de Easy Cut; Carles Torrecilla, professor de ESADE o Alexander Gibelalde i Isabel Salazar de Google Espanya.
Els assistents trobaran major informació pràctica i formativa en els nombrosos tallers i activitats complementàries dirigits per professionals.

Jornada Informativa sobre Instruments de Suport a la PIME
Dins dels actes programats en el “Dia de l'Emprenedor”, la Direcció General de Política de la Petita i Mitjana Empresa (DGPYME) organitza demà dia 20 una Jornada Informativa sobre Instruments de Suport a la PIME.

Aquest acte, que comptarà amb la presència de la directora general de Política de la PIME, Estela Gallego, se centrarà en les diverses mesures de suport financer que estan a disposició de les PIME i els principals programes d'ajudes de l'Administració General de l'Estat que existeixen per a aquest tipus d'empreses.

La Jornada s'estructura en dos grans àrees: els instruments de suport financer a la PIME, on es parlarà dels crèdits ICO, del funcionament del Sistema Espanyol de Garanties i dels préstecs participatius; i els programes de suport a la competitivitat amb la incorporació de les noves tecnologies i la innovació (Innoempresa) així com el suport a la internacionalització de les petites i mitjanes empreses.

La Jornada se celebrarà a partir de les deu del demà al Palau de Congressos de Catalunya i a la mateixa assistiran representants de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), de l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA), de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI), de l'Institut de Comerç Exterior (ICEX) i de les societats de garantia recíproca (SGR).