L'autovia A-2 a la Panadella es reobrirà al trànsit al juliol

compareixença

01/06/2009

  • El director general de Carreteres, Aureliano López, diu a Lleida que es treballa dia i nit per habilitar dos dels tres carrils de la calçada afectada
El tram tallat des del 12 d’abril de 2009, de l'autovia A-2 a Montmaneu pel perill d'esllavissades es reobrirà al trànsit el mes de juliol. Un cop s’ha pogut determinar l’espai suficient, s’ha començat a treballar dia i nit, amb dos equips de tècnics i especialistes en obra pública, per habilitar dos dels tres carrils de la calçada en sentit Lleida, per poder obrir al trànsit el mes que ve. Les obres continuaran fins l’estabilització definitiva del talús del túnel del Violí, amb un cost d’uns 15 milions d’euros.
 
El director general de Carreteres, Aureliano López, acompanyat del Subdelegat del Govern, José Angel Flores; el cap de la Demarcació de Carreteres a Catalunya, Lluís Bonet i el cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, van mantenir una reunió a la Subdelegació l’1 de juny de 2009, per repassar els estudis, projectes, millores, obres i conservació de la xarxa de carreteres de l’Estat a les comarques de Ponent.
 
La millora de la N-230, al seu pas per la Val d’Aran (de Vielha a frontera francesa), amb un pressupost de 250 milions; la futura A-22 (Lleida-Osca) i la construcció d’una rotonda de connexió amb l’aeroport i una via de servei d’accés a Raimat, Sucs i Gimenells i l’A-14 (Lleida-Val d’Aran), amb la possible obertura, a primers de l’any vinent, del tram de Lleida a Rosselló i d’altres temes de conservació, els va fer públics Aureliano López, en roda de premsa. 
 
El director general de carreteres va respondre sobre el termini de les obres en el túnel del Violí que, a dia d'avui, no tenen data de finalització i, per tant, encara no se sap quan es podrà restablir la normalitat ja que la millora de l’obra està condicionada en tot moment a la seguretat.
 
López s'ha mostrat contrari a la la gratuïtat de l'autopista A-2 per als transportistes mentre durin les obres de l'autovia A-2.