El CAE, una experiència extraordinàriament positiva a Lleida

col.legi electoral

07/06/2009

  • El procés Electoral al Parlament Euroepu ha resultat un sistema, senzill, àgil, ràpid i segur, segons els presidents de les meses.

La prova pilot del Col·legi Administrat Electrònicament (CAE) ha resultat extraordinàriament positiva. Ha estat un sistema senzill, àgil, ràpid i segur, segons els presidents de les meses. La jornada electoral al Parlament Europeu, del 7 de juny de 2009, en les 146 meses electoral de Lleida ciutat, s’ha iniciat amb una constitució tal com era prevista i Lleida ha estat la primera ciutat, de les tres que s’ha modificat el model electoral, en obrir les meses. 

Tant sols en una d’aquestes meses, la del col·legi electoral Episcopal, ha fallat el sistema informàtic, a mig matí, i s’ha hagut de passar al sistema tradicional. La resta ha funcionat perfectament, assessorat per l’empresa Indra, del Parc Científic i Tecnològic de Lleida.

Els avenços de participació, de les 14, 18 i 20 hores, s’ha realitzat en 7 minuts i el recompte final obtingut en mitja hora. D’aquesta forma, José Angel Flores, Subdelegat del Govern a Lleida i Ángel Ros, han mostrat la seva satisfacció del procés electoral a la ciutat, per la predisposició dels components de les Meses i pel treball dels representants de l’Administració, destacant l’esperit democràtic i innovador de Lleida i el fet que no s’hagi enregistrat cap tipus d’incidència destacable.

La mateixa valoració positiva sobre el CAE a Lleida l’ha expressat, Pilar Perez, cap de l’Àrea de Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya, que ha visitat, junt amb altres 3 tècnics més 20 meses electorals de Lleida, com a observadors del procés per par la Generalitat de Catalunya.