El Govern impulsa la segona fase del Pla Director de l'aeroport de Sabadell

12/06/2009

El Consell de Ministres declara la urgent ocupació dels terrenys necessaris per al desenvolupament de la zona industrial costat sud


  • La superfície a expropiar, que ocupa 56.648 metres quadrats i afecta a 3 finques, està classificada com a sòl urbà.

El Consell de Ministres ha acordat avui, a petició del Ministeri de Foment, declarar la urgent ocupació dels béns i drets afectats per l'expedient d'expropiació forçosa necessaris per al desenvolupament de la segona fase del Pla Director de l'aeroport de Sabadell (Barcelona).

Els terrenys, que es troben al terme municipal de Sabadell, estan classificats com a sòl urbà. La superfície, de 56.648 metres quadrats que afecta un total de 3 finques, serà expropiada i passarà a formar part del Sistema General Aeroportuari.

La principal actuació a desenvolupar dins d'aquesta segona fase del Pla Director, aprovat per ordre ministerial 15.638/2001 de 16 de juliol, és la urbanització de la zona industrial costat sud. Entre els treballs a realitzar destaquen els següents:

  • Ampliació de la plataforma d'estacionament d'aeronaus en prop de 15.000 m2.
  • Condicionament d'una superfície d'al voltant de 8.000 m² on s'ubicaran els futurs hangars en parcel·les de 500 m² i 1.000 m² aproximadament
  • Adequació d'una zona per a l'estacionament de vehicles, amb el que augmentarà la capacitat existent en 200 noves places d'aparcament

A més, es realitzaran les actuacions necessàries per a la total urbanització d'aquesta zona de l'Aeroport que permetrà el complet desenvolupament de la mateixa amb la construcció de nous vials i estructures necessàries (mur de contenció), una completa xarxa de sanejament, instal•lacions contra incendis, així com la il·luminació, senyalització i comunicacions de tota la superfície.

Tot això es desenvoluparà sota un marc de sostenibilitat i respecte al medi ambient, complint amb tots els requisits ambientals recollits en la resolució de 30 d'abril de 2009 de la Secretaria d'Estat de Canvi Climàtic publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat el passat 30 de maig de 2009 i mostrant un especial cura pel desenvolupament i la recuperació de l'entorn.