Visita conjunta de Flores i Pueyo a Aitona per visualitzar sobre el terreny el desenvolupament de la campanya de fruita

inspeccionen la fruita

30/06/2009

El Subdelegat del Govern de l’Estat, José Angel Flores, i el Delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, s’han desplaçat avui a la localitat d’Aitona per comprobar sobre el terreny el desenvolupament de la campanya de la recollida de la fruita.

En aquesta localitat de la zona del Baix Segre, Flores i Pueyo han visitat les instal.lacions de la SAT Fruitaito, que exporta el 100% de la seva producció i que, ara per ara, dona feina a 90 treballadors, dels quals aproximadament un 50% són d’origen romanès i s’allotgen a l’alberg de temporers de la pròpia SAT. 

Tant el Subdelegat del Govern de l’Estat com el Delegat del Govern a Lleida han coincidit en destacar la normalitat amb la que s’està desenvolupant l’actual campanya i han insistit plegats en la necessitat de visualització positiva de la mateixa tenint en compte la importància econòmica que té pel territori, així com la proyecció nacional i internacional pel que fa la comercialització.

D’altra banda, José Angel Flores, ha recordat que les actuacions conjuntes de Mossos d’Esquadra i Policia nacional dutes a terme fins ara en diferents punts de les comarques lleidatanes han detectat un alt cumpliment de legalitat pel que fa la dcoumentació de les persones que busquen feina. Flores ha dit també que la Inspecció provincial de Treball manté les previsions de controls al llarg de la campanya per controlar el cumpliment de les normatives laborals.