Baixa el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a Girona durant el primer semestre de l’any

reunio subdelegat

08/07/2009

Segons xifres del balanç semestral de l’Oficina d’Estrangeria a Girona


  • Tant el nombre de reagrupaments familiars com d’arrelaments i d’autoritzacions de treball inicials pateix una davallada amb respecte a l’any anterior
Durant el primer semestre de l’any, l’Oficina d’Estrangers de Girona ha rebut un total de 17.920 sol·licituds, xifra que suposa una davallada d’un 6.32% amb respecte al mateix període de l’any anterior. El nombre total de sol·licituds que s’han resolt entre el gener i el juny d’enguany ha estat de 30.248; a continuació desglossem aquestes sol·licituds resoltes en relació a les característiques dels sol·licitants i als tràmits que més volum representen. Cal mencionar que les dades que s’ofereixen fan referència només a les sol·licituds presentades per estrangers no comunitaris.
 
Resolucions per edat escolar i per edat laboral
El nombre total de sol·licituds que s’han resolt favorablement ha estat de 27.628, xifra que representa un 29.27% menys que en el mateix període de l’any anterior, quan el nombre total va ser de 39.063. Entre aquestes resolucions favorables, un total de 1.119 corresponen a nens en edat preescolar; 487 a infantil; 1.279 a primària, 1.297 a secundària; 693 a batxillerat; 3.764 a ensenyaments universitaris; i 18.950 a majors de 25 anys.  
 
Per edat laboral, 4.182 d’aquests expedients corresponen a menors; 23.052 a població activa; i 355 a jubilats.
 
 
Contractació de treballadors immigrants (autoritzacions de treball inicials per compte aliè)
De les peticions que realitza un empresari espanyol per contractar a un immigrant en concret al seu país d’origen se n’han concedit a la província de Girona durant el primer semestre de l’any un total de 197. En relació amb el mateix període de l’any anterior s’observa una davallada, donat que llavors el nombre total va ser de 256.
 
Reagrupament familiar
A Girona, durant el primer semestre de l’any, se n’han aprovat un total de 3.282 sol·licituds de reagrupament familiar. A l’hora d’analitzar aquesta dada cal tenir present que té a veure només amb la via que suposa el reagrupament d’un familiar resident a l’estranger, donat que és la que implica l’entrada de noves persones a la província). Si la comparem amb el total d’entrades del període anterior, l’observa que la baixada del 33.52%.
 
Per nacionalitats, els marroquins són els estrangers que més sol·liciten aquest tràmit a la província de Girona, seguits pels ciutadans de l’Índia, de Colòmbia, la Xina i Gàmbia.
 
Arrelament
L’arrelament és un tràmit d’estrangeria que es troba sota l’epígraf de les circumstàncies excepcionals. A la província de Girona s’han resolt positivament un total de 913 expedients de persones estrangeres que han fet la seva sol·licitud via arrelament. D’aquestes, la major part ho han fet a la ciutat de Girona, a Figueres, a Lloret de Mar, Salt i a Olot.
 
Nacionalitats i municipis
Com a dada sociològica, és important destacar que els marroquins són els estrangers que més resolucions favorables han rebut a l’Oficina d’Estrangers de Girona. Seguits pels colombians, els ciutadans de l’Índia, de la Xina i de Bolívia.
 
D’altra banda, la capital de la província, Girona, concentra la majoria de sol·licituds aprovades, seguida per Salt, Figueres, Lloret de Mar i Olot.  

> Fotos