S'autoritzen les obres d'emergència que el MARM realitza al litoral de Masnou-Montgat i a la platja de la Barceloneta, a la província de Barcelona

10/07/2009

Consell de Ministres


  • Les obres d'emergència que el MARM duu a terme al litoral de Masnou-Montgat i en la platja de la Barceloneta, província de Barcelona, tenen un import total de 6.355.375 d'euros

El Consell de Ministres, en la seva reunió d'avui ha autoritzat les obres d'emergència que el MARM duu a terme al litoral de Masnou-Montgat i en la platja de la Barceloneta, província de Barcelona. L'import total d'aquestes actuacions és de 6.355.375 d'euros.

Com a conseqüència dels temporals dels dies 26 i 27 de desembre de 2008, a Barcelona (Comunitat Autònoma de Catalunya), algunes de les platges d'aquesta província, especialment de la zona de llevant, es troben en una situació molt lamentable i amb impossibilitat de la seva recuperació de manera natural. En aquestes dates van ser registrades per la boia de Llobregat altures d'onades superiors als 6 metres, cosa que significa en aquesta zona un esdeveniment qualificat de catàstrofe natural.

En la situació actual que el temporal ha deixat a les platges no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions ubicades en seu trasdós, cosa que posa de manifest una situació de greu perill, que podria ser agreujada, si abans procedir a la recuperació de les mateixes es produïssin nous temporals.

Les actuacions immediates que resulta necessari dur a terme, per tal d'evitar danys per a les persones i béns, en les zones més afectades són les següents:

AL MASNOU-MONTGAT
Reparació dels mantells exteriors de les esculleres existents que han patit avaries a causa del temporal. Reforç i reconstrucció del peu de talús de les defenses d'esculleres existents. Aportació de sorra de per restituir la funció de defensa de les platges, reduïda severament pel temporal, que ha deixat en greu perill les instal·lacions que protegien.

Reparació i restitució dels accessos a les platges, paviments, dutxes i altres serveis, així com el mobiliari urbà destrossat pel temporal.

Pressupost benvolgut és de 3.825.675 d'euros

A LA PLATJA DE LA BARCELONETA
ACCESSOS I TANQUES - Estès del camí d'accés. Tanca de protecció. Retirada de camí d'accés, càrrega, transport i cànon a abocador inclòs.

REPARACIÓ I RECONSTRUCCIÓ D'ESPIGONS - Escullera de 3 a 4 tones en reconstrucció de diapasons. Desmuntatge d'escullera existent. Càrrega i transport interior d'obra de l'escullera. Classificació d'escullera existent i col·locació de la mateixa.

NETEJA I APORTACÓN DE SORRA EN LES PLATGES - Condicionament superficial. Aportació de sorra del perfil actiu de la platja submergida a llevant des del Port de Masnou i de la platja de Sant Sebastià, fins a la platja de Barcelona.

MOBILIARI URBÀ - Reparació i reposició de plataformes i serveis, com bancs, papereres, fonts, etc., en la platja de la Barceloneta.

Pressupost benvolgut és de 2.529.700 d'euros.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades pels temporals i duent a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitant l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.