S'autoritzen les obres d'emergència que el MARM realitza al litoral de Caldes d'Estrac, província de Barcelona

10/07/2009

Consell de Ministres


  • Donada la situació actual de les platges aquestes no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions ubicades en seu trasdós. És precís, en conseqüència, procedir a la recuperació de les mateixes i resoldre tot seguit els greus danys causats per aquests temporals

El Consell de Ministres en la seva reunió d'avui ha pres nota de les obres d'emergència que el MARM executa per reparar els danys ocasionats al litoral de Caldes d'Estrac, a la província de Barcelona, amb un pressupost aproximat de 314.871 euros.

Com a conseqüència dels temporals dels dies 26 i 27 de desembre de 2008 a la província de Barcelona, algunes de les platges d'aquesta província, especialment de la zona de llevant, es troben en una situació molt lamentable i amb impossibilitat de la seva recuperació de manera natural. En aquestes dates van ser registrades per la boia de Llobregat altures d'onades superiors als sis metres, cosa que significa en aquesta zona un esdeveniment qualificat de catàstrofe natural.

Donada la situació en què el temporal ha deixat les platges, aquestes no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions ubicades en seu trasdós, cosa que posa de manifest una situació de greu perill, que podria ser agreujada si es produïssin nous temporals. És precís, en conseqüència, procedir a la recuperació de les platges i resoldre tot seguit la situació originada en aquesta part de la costa de la província de Barcelona.

Les actuacions que resulten necessàries de manera immediata per evitar danys per a les persones i béns en les zones més afectades a Caldes d’Estrac són les següents: demolició i retirada de restes de vestidor de la Creu Roja i construcció del nou vestidor en un nou emplaçament, inclosos desviaments i reposició de serveis. Prolongació de mur de protecció en arrencada d'espigó i neteja, retirada de restes i procedir al reperfilado de les platges.