El MARM inclou en la seva pàgina web tota la informació cap al 60 Congrés de l'Associació Europea de Producció Animal

15/07/2009

Es celebrarà a Barcelona del 24 al 27 d'agost


  • L'enllaç inclou una presentació del Director General de Recursos Agrícoles i Ramaders, Carlos Escribano, i totes les dades relacionades amb la informació del Congrés, les notícies, els organitzadors, el programa, els registres o els patrocinadors.
  • En el Congrés s'exposaran els principals avenços en matèria de rendibilitat de les explotacions, formació i automatització, integració de la ramaderia en el medi natural, producció ramadera o canvi climàtic.
  • Per gestionar les acreditacions, els mitjans de comunicació hauran d'enviar les dades de les persones que vagin a assistir al Congrés a info@eaap2009.com, incloent nom, cognoms, DNI, el mitjà per a què treballen, els dies que tenen previst assistir, el correu electrònic i número de telèfon.

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha inclòs en la seva pàgina web www.marm.es tota la informació cap al 60 Congrés de l'Associació Europea de Producció Animal, organitzat pel MARM i que, amb el lema “Biodiversitat i Sistemes de Producció Animal Sostenible: aspectes ambientals, econòmics i socials”, es celebrarà del 24 al 27 d'Agost en el Palacio de Congresos de la Fira de Barcelona.

L'enllaç disponible en la pàgina principal del web del Ministeri inclou una presentació del Director General de Recursos Agrícoles i Ramaders del MARM, Carlos Escribano, i totes les dades relacionades amb la informació del Congrés, les notícies, els organitzadors, el programa, els registres, els patrocinadors o els allotjaments.

Aquest Congrés, que, en relació amb els celebrats fins a la data compte ja amb un numero record de participants amb més de 1.300 congressistes inscrits, presentarà més de 800 ponències i comunicacions científiques, centrades principalment sobre aspectes d'actualitat a Europa:

• La rendibilitat i aspectes socioeconòmics de les explotacions ramaderes
• Factor treball (eficiència, formació, automatització)
• Manteniment, utilització i millora genètica de les races autòctones
• Integració de la ramaderia en el medi natural: Aprofitament de recursos naturals per a la producció d'aliments, productes no alimentaris i béns d'ús públic (gestió i conservació del territori, entorns singulars, prevenció d'incendis, aigua, aire i turisme).
• Sistemes de producció ramadera i canvi climàtic
• Benestar animal
• Qualitat, traçabilitat, seguretat i codis de bones pràctiques en la producció d'aliments d'origen animal.

Dels cinc dies del Congrés, els quatre primers es dedicaran a sessions científiques i simposis satèl·lits, realitzant-se durant l'últim dia visites tècniques.

La candidatura espanyola per a l'organització d'aquest Congrés de l'European Association for Animal Production (EAAP), va ser plantejada en el marc del 56 Congrés celebrat en Upsala (Suècia), formalitzant-se en l'Assemblea General del 57 Congrés de l'EAAP el 2006 en Natalia (Turquia), i aprovant-se definitivament en l'Assemblea General del 58 Congrés a Dublín (Irlanda).

Per a la preparació d'aquest Congrés el MARM va nomenar un Comitè Organitzador i un Comitè Científic que van iniciar el 2006 les seves activitats, encarregant-se aquest últim de recollir les iniciatives d'investigadors i organitzacions professionals dels diferents sectors productius espanyols, a fi d'elaborar una proposta de Programa Científic que inclou diversos temes monogràfics d'interès per a Espanya, sobre els que se'n van a centrar les ponències i comunicacions de les sessions de cada Comissió de l'EAAP.

Per part seva el Comitè Organitzador s'ha centrat en la planificació material del Congrés i la realització de les gestions necessàries per al seu desenvolupament, estant en ell representades les diferents administracions, tant nacionals com autonòmiques i locals, les universitats, els centres d'investigació, i el sector.

Per gestionar les acreditacions, els mitjans de comunicació hauran d'enviar les dades de les persones que vagin a assistir al Congrés a info@eaap2009.com, incloent les dades personals (nom, cognoms, DNI), el nom del mitjà per a què treballen, especificant els dies que tenen previst assistir, a més del correu electrònic i número de telèfon.

Tant el programa com informació complementària sobre aquest esdeveniment es pot trobar en la pàgina Web del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí http://www.mapa.es/es/ganaderia/ganaderia.htm.