El Govern d'Espanya ha ofert tota la seva col·laboració a la Generalitat de Catalunya i al Govern de la Comunitat de Madrid

21/07/2009

Para colaborar en la extinción de los incendios en Tarragona y Collado Mediano


  • El Govern d'Espanya ha posat a disposició dels governs d'ambdues comunitats autònomes els mitjans disponibles en el Pla d'actuacions de prevenció i lluita contra els incendis forestals 2009.

El Govern d'Espanya està en permanent contacte amb els Governs de la Generalitat de Catalunya i la Comunitat de Madrid per col·laborar en l'extinció dels incendis registrats aquesta jornada a les localitats d'Horta de Sant Joan (Tarragona) i Collado Mediano (Madrid).

El Govern d'Espanya ha posat a disposició dels governs d'ambdues comunitats autònomes els mitjans disponibles en el Pla d'actuacions de prevenció i lluita contra els incendis forestals, tant a través del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí com del Ministeri de Defensa.

En l'incendi registrat a Horta de Sant Joan, el Govern d'Espanya ha posat a disposició de la Generalitat la Unitat Militar d'Emergències del Ministeri de Defensa. El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, per part seva, ha enviat 2 avions amfibis, amb base a Saragossa, uns altres 2 avions amfibis de la base de Reus i una Brigada de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF-A) de la base de Daroca (Saragossa).

En l'incendi de Collado Mediano, el Ministeri de Defensa ha enviat dues seccions completes formades per un total de 122 militars, amb dotació de dotze autobombes, quatre nodrisses, dos vehicles de comunicacions “Mèrida” i quatre vehicles de transport de personal, del Batalló d'Intervenció en Emergències I (BIEM I), amb seu en la Base Aèria de Torrejón d'Ardoz (Madrid), que s'han unit al dispositiu muntat per la Comunitat de Madrid en les tasques d'extinció de l'incendi declarat a primera hora d'aquesta tarda a Collado Mediano (Madrid).

Per part seva el Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha posat a disposició de la Comunitat de Madrid 2 avions amfibis, amb base a Torrejón, un helicòpter Kamow de Villares de Jadraque (Guadalajara), un Avió d'Observació (ACO) de la La Iglesuela (Toledo) i una BRIF A de la mateixa base.